Naar Amsterdam-Noord via snelfietspad (video)

De snelfietsroute tussen Zaandam en Amsterdam is bijna klaar. Op het laatste stuk langs de busbaan richting Zaandam na, is alles al geasfalteerd of van een ander wegdek voorzien.

De belijning en (innovatieve) verlichting ontbreken nog. Het pad kent in tegenstelling tot de ‘oude’ route geen stoplichten en is ongeveer 600 meter korter.

Sonja Puhl-Diehle van de Fietsersbond Zaanstreek ging alvast op onderzoek uit en maakte foto’s. De Orkaan maakte een minuutje video over de nieuwe route.

In de planning zou het pad nu in december klaar zijn (eerder was sprake van september). Misschien wordt dat net gehaald.

De snelfietsroute loopt van Station Zaandam naar de NDSM-pont in Noord. Er wordt nu nog gewerkt aan het stukje bij de Meteorenweg in Noord.

Hieronder de foto’s van Sonja Puhl-Diehle, het begin (vanuit Zaandam) als het pad rechtuit gaat in plaats van de oude route die over de dijk en dan onder de A10 doorgaat.

fietspad-sonja2

Het eerste niet-geasfalteerde deel (helemaal boven het geasfalteerde stuk).

fietspad-sonja3

Brug in Amsterdam-Noord.

fietspad-sonja4

Onder de ring door.

fietspad-sonja5

Hieronder de route in 1 minuut.

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Rob

  Erg snel wordt dat snelfietspad niet aangelegd …

 • Leo

  Een kaartje er bij lijkt mij een goed idee….

 • Joni

  Top, eindelijk een goede oplossing

 • JanN

  Hoewel nog niet klaar valt er prima te fietsen. Het is heerlijk rustig en ook heel fijn is het om de Verlengde Stellingweg niet meer te hoeven rijden

 • Sjerp van Wouden

  De grap is natuurlijk dat ‘de kenner’ dit pad al gebruikte. Je hoefde alleen maar even door een stukje modder bij de manage achter OSV. Maar mooi dat het er is 🙂

 • B.Janse

  Afgelopen zaterdag 17 december van af Achtersluispolderweg deze route gefietst. Waren benieuwd tot hoe ver. Dat blijkt tot NDSM verder kan je niet. Volg de fietsbordjes naar Mosplein staat er, maar ook dat klopt niet. Als je niet bekend bent weet je niet dat er ergens links een bruggetje is die je achter de Klaprozenweg leidt naar kruispunt Klaprozenweg/Slijpersweg. Jammer dat het totaal niet goed staat aangegeven met borden. Op zich is het fietspad mooi, maar lang nee nog lang niet klaar Klaprozenweg moet eerst af.

 • Wat is er trouwens allemaal zo nieuw aan deze route. In het verleden liep de route voor de fiets er al door gewoon de Noorder Ij en Zeedijk af te fietsen naar de CornelisDouweg. De route verdween toen de dijk een vrije busbaan werd. Kortom, terug bij af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *