Nationaal fietsonderzoek

Hoe lang, wanneer en hoe hard fietst de Zaankanter? En van waar naar waar? We weten het niet maar dankzij De FietsTelweek gaan we het wel snel weten.

Van 14 tot en met 20 september wordt Nederlands grootste fietsonderzoek ooit gehouden. Met zoveel mogelijk fietsers worden alle fietsbewegingen in kaart gebracht.

fietsappOver het gebruik van auto en OV is veel bekend. Naar de meer dan 14 miljoen fietsers is veel minder onderzoek gedaan. De Fiets Telweek brengt hier verandering in.

Er wordt onderzocht hoe er van A naar B rijden (van Kogerveld naar Westzijde bijvoorbeeld), met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zijn.

Fietsers kunnen helpen door de App de Fiets! app (iPhone, Android) te downloaden. Ze kunnen ook 1 van de 20 fietsen winnen.

(Daar zijn ook elektrische fietsen bij, wij van De Orkaan vinden dat trouwens een beetje valsspelen, een elektrische fiets is helemaal geen fiets…. maar goed… we downloaden de app toch maar.)

 

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Eric Sellmeijer

    Nou.. Als niet trapt rijdt een elektrische fiets niet, hoor. Je fietst wat makkelijker tegen de wind in. Met wind mee is de ondersteuning eerder een last, dus zet je hem uit. Gemak dient de fietser. Elektrisch fietsen is ook gewoon fietsen en aan te raden. Werkt die app ook op windows phone?

  • De Orkaan

    We hebben de vraag voorgelegd aan de organisatie. Je kan op de app aangeven dat je een elektrische fiets hebt, dus dat zien ze achteraf bij de verwerking van de gegevens. Er zijn alleen iPhone en Android versies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *