Neeee! Groenteboer Cor Twint stopt!

Natuurlijk gunnen we Cor (die wij eigenlijk altijd ‘Meneer de Groenteboer’ noemen) zijn pensioen, maar we waren zo verschrikkelijk blij met hem!

Meneer de Groenteboer begon zo’n 33 jaar geleden als groenteboer aan huis omdat hij de vrijheid om lekker langs de deuren te gaan wel zag zitten. Het bleek een schot in de roos: Cor bouwde een prachtige vaste klantenkring op in wijken in Zaandam, Krommenie, Wormerveer, Oostzaan… nou in de hele Zaanstreek wel en ook in IJmuiden en Heemskerk. Op maandagmorgen ging hij naar de Centrale Markt in Amsterdam en vijf dagen in de week zat hij vol. Op gezette plekken had hij zijn adresjes voor koffie met koek.

Op 17 mei ‘Gelijk met Maxima’ wordt Cor 70 (Maxima wordt dan 50), en hij ziet iets meer tijd voor zijn kleinkinderen, voor wandelen en voor zijn flinke tuin wel zitten. Recent kreeg hij een gloednieuwe heup, dus lichamelijk is hij er klaar voor.

Wat hij het meest zal gaan missen is het praatje, het contact. Met zijn klanten deelde hij lief en leed: geboorte en overlijden:

”Ik heb ze geboren zien worden en ze zien vertrekken.’

Meneer de Groenteboer Cor Twint, je bent onvervangbaar. We wensen je het beste!

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *