Bij de herinrichting van de loswal bij De Brucht / Prins Hendrikkade is een merkwaardige keuze gemaakt die – ongewild ongetwijfeld – tot gevaarlijke situaties kan leiden.

Dit stuk van de loswal is te bereiken via de weg langs het parkeerterrein bij De Burcht. Het is weliswaar niet toegestaan om hier te parkeren, maar je kan er wel komen. En vooral ’s nachts of bij slecht weer, is vergissen een mogelijkheid, zeker als het mensen betreft die niet uit de streek komen.

Zondagmiddag (21 december) stond er overigens al een auto geparkeerd – nota bene van de Reddingsbrigade. Die waren daar vanwege een demonstratie op de Zaan.

Op het stuk langs de loswal zijn markeringen aangebracht die verdacht veel op parkeervlakken lijken, maar het niet zijn. Sterker nog, wie tussen die lijnen gaat staan rijdt bijna onvermijdelijk het water in.

Op Facebook werd al geklaagd door omwonenden, vooral omdat er in het verleden al een ernstig ongeluk plaatsvond. Drie jaar geleden, op 16 december 2011, vonden twee jonge Turkse vrouwen de dood toen hun auto – verderop aan de Prins Hendrikkade – van de loswal in de Zaan raakten. De familie van de vrouwen vroeg de burgemeester parkeren aan de Zaan veiliger te maken.

De gemeente werkt intussen aan een oplossing om verwarring te voorkomen.