NHD de goedkoopste krant van Nederland?

Omdat het Noordhollands Dagblad net als moederkrant De Telegraaf hoge kortingen op abonnementen geven, zijn beide titels de goedkoopste kranten in Nederland als zaterdag-abonnementen en digitale abonnementen worden vergeleken.

Bij de ‘normale’ zesdaagse print-abonnementen zijn ze de op één na goedkoopste.

Dat blijkt uit een onderzoek dat is gepubliceerd door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en dat is uitgevoerd door Orkaan-redacteur Piet Bakker (in het dagelijks leven freelance journalist en onderzoeker).

Een jaarabonnement op Dagblad Zaanstreek (een editie van het Noordhollands Dagblad) kost normaal gesproken € 462 per jaar, maar omdat de krant nieuwe abonnees een korting van ruim 50 procent geeft, krijgen die abonnees de krant 3 jaar lang voor € 216. Dat is een besparing van € 738 over die periode.

Wie alleen een zaterdagabonnement heeft (met dagelijks toegang tot de digitale krant) betaalt € 132 als nieuwe abonnee (of overstapper) tegen € 264 voor reguliere abonnees (50 procent korting, looptijd drie jaar).

Wie alleen de digitale krant wil, betaalt € 96 per jaar met korting (ook drie jaar geldig), daarna wordt de prijs € 264. De korting is hier 64 procent.

Deel dit artikel:

2 reacties op NHD de goedkoopste krant van Nederland?

  1. Bart Prins schreef:

    NHD is erg moraliserend. Maar daar betaal je ook naar begrijp ik…

  2. Arjan schreef:

    NHD… de cut and paste krant. Veel Telegraaf nieuws en zeer weinig echt regio nieuws van lokale verslaggevers. Gewoon zonde van het geld wat mij betreft

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *