NHD de goedkoopste krant van Nederland?

Omdat het Noordhollands Dagblad net als moederkrant De Telegraaf hoge kortingen op abonnementen geven, zijn beide titels de goedkoopste kranten in Nederland als zaterdag-abonnementen en digitale abonnementen worden vergeleken.

Bij de ‘normale’ zesdaagse print-abonnementen zijn ze de op één na goedkoopste.

Dat blijkt uit een onderzoek dat is gepubliceerd door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en dat is uitgevoerd door Orkaan-redacteur Piet Bakker (in het dagelijks leven freelance journalist en onderzoeker).

Een jaarabonnement op Dagblad Zaanstreek (een editie van het Noordhollands Dagblad) kost normaal gesproken € 462 per jaar, maar omdat de krant nieuwe abonnees een korting van ruim 50 procent geeft, krijgen die abonnees de krant 3 jaar lang voor € 216. Dat is een besparing van € 738 over die periode.

Wie alleen een zaterdagabonnement heeft (met dagelijks toegang tot de digitale krant) betaalt € 132 als nieuwe abonnee (of overstapper) tegen € 264 voor reguliere abonnees (50 procent korting, looptijd drie jaar).

Wie alleen de digitale krant wil, betaalt € 96 per jaar met korting (ook drie jaar geldig), daarna wordt de prijs € 264. De korting is hier 64 procent.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *