“Niet voor de poes!” Over onderbroeken in ‘t Veldpark

Linda Smit is een mevrouw die zoekende mannen aanspreekt op straat.

Vrijdag 2 oktober kwamen de eerste vluchtelingen in ‘t Veldpark, en zaterdag spotte Linda de eersten in Zaandam.

Ze wijst ze de weg naar een waterkokerwinkel en het hek is van de dam.

Van deze eerste ontmoeting deed Sarah Vermoolen verslag. Het is het lezen waard.

Linda werd een vertrouwd gezicht voor de nieuwe parkbewoners. Begin deze week startte ze een onderbroekeninzameling. “Ik had gehoord dat de meeste vluchtelingen alleen de kleren hebben die ze dragen. En bij de ingezamelde kleding zit nooit ondergoed.”

Annie veldpark

Dit is Annie in actie (Dus niet Linda).

Ballen
Combineer dat met het gebrek aan WC-papier waarvoor Annie zich hard maakte, en je hebt een serieus probleem bij de ballen. Linda deed een oproep via Facebook. En warempel: de mannenslips vlogen haar om de oren.

Via een inzameling bij de PCOB ontving ze (een) hoop, Uitgeverij Noord-Holland veronderbroekte de opbrengst van de verkoop van het boekje van Monumenten Spreken, en veel vrienden en bekenden doneerden. De teller staat op 500 onderbroeken en 200 sokken!

De buit wordt ingeleverd bij het Leger des Heils aan de Tuiniersstraat 32 in Zaandam. Kleding kan daar elke dag tot 12.00 gebracht worden en dat is gewenst.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Corine Gorter

    Leuk stukje! Fijn ook om te zien dat Zaankanters zo betrokken zijn. Ik moest alleen wel heel lang nadenken voor ik wist wat een ‘waterkoker’ ook al weer was, maar dat komt natuurlijk omdat ik nog een fluitketel heb … haha! Volgende oproep: schone hemden?
    Wat ik me afvroeg: zijn er wasmachines daar? En is er dan voldoende zeep en zo?

  • Linda

    Over een vervolgactie (na nog meer sokken) ben ik al aan het nadenken. We hebben van de mensen die kleding kwamen ophalen (en daar heel blij mee waren!) voldoende input gekregen. Wordt vervolgd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *