Nieuw aan Gedempte Gracht: Candy Outlet

De strijd tegen ongezond eten in Zaanstad krijgt opnieuw een gevoelige knauw. Op de Gedempte Gracht – naast de Febo – komt een Candy Store (by The Juniors).

Het gaat allemaal in het Engels: “Hi Zaandam. Something new is on its way here. The sweetest shop is coming to town. Opening Soon!

Waneer Soon is blijft onduidelijk. Via de QR-code kwamen we bij het Instagram-account van de Candy Outlet (“keep your Friends close, but keep your candy closer!). We vroegen wanneer soon zou zijn en als we antwoord hebben, melden we dat. De website is nog ‘under constrcution’.

Edwin Wielenga maakte de foto’s
Deel dit artikel:

17 reacties

 • Dirk Jonker

  het is in ieder geval geen kledingwinkel.
  En daarme is al veel gewonnen

  • Frank Egberts

   Hier ben ik het volledig mee oneens.

   Aangezien we meer mensen naar de stad moeten krijgen.
   Tevens is er geen enkele moderne schoenenwinkel meer te vinden in Zaandam, waardoor er meer online word besteld en geretourneerd.

 • Mark Veneman

  In Londen zijn er veel van dit soort winkels in het centrum te vinden. Uit onderzoek blijkt dat een aantal van deze winkels werden gebruikt om geld dat op niet-legale wijze was verkregen wit te wassen… Geen idee of dat hier ook aan de hand is. Laten we ze maar het voordeel van de twijfel geven. Zelf vind ik al die zoetigheid niet lekker dus aan mij hebben ze geen klant…

  • Jaap Meeuwsen

   Agree…..om maar even bij dit onzinnige Engelse taalgebruik te blijven.

   • Akki Sukulainen

    What’s wrong with the English language?

    • Jaap Meeuwsen

     Op zich niets behalve dat we in Nederland wonen en hier dus Nederlands ( zouden moeten ) spreken.
     Over het algemeen is het allemaal dikdoenerij, deze bedrijfjes, het is maar gewoon een snoepwinkeltje hoor, doen zich op deze manier groter en belangrijker voor dan ze zijn.
     Tenminste, dat denken ze waarschijnlijk maar dat is natuurlijk onzin.
     Een snoepwinkeltje blijft een snoepwinkeltje wat voor bord je er ook opzet.

  • Edwin Kleiss

   in Amsterdam sterft het nu van deze winkels vol potentiële omzetgroei van menig tandarts.
   nu waait het dus ook over naar ons dorp.

 • als we niet Amerika achterna willen dan zal een radicale omslag moeten plaatsvinden in ons denken over voedsel en bewegen. lifestyle dus. een belangrijke rol zou weggelegd moeten zijn voor ons onderwijs. Te vrezen valt dat het fighting against the Beer quay is.

 • Lize Leguit

  Is één “candy store” aan de Gedempte gracht niet genoeg? Er is toch al een vestiging van Jamin in de nabije omgeving.

 • Ik had hier al op gewacht en het heeft toch nog lang geduurd. In Amsterdam rezen deze winkels als paddenstoelen uit de grond en vervingen zo’n beetje de nutellazaken, die door de politiek verboden werden: ongezond en te toeristisch. Nu worden ze vervangen door deze ketens van snoepwinkels. Waarschijnlijk vindt men deze gezonder. En nu dus Zaandam. Er staan nog een aantal winkels leeg op de Gedempte Gracht en de Westzijde. Dus we kunnen er nog wel meer verwachten.

 • Jan Mulder

  Maar in dit opzicht heb je toch marktwerking? Als er niet genoeg omzet te halen is verdwijnen ze snel genoeg. Zo niet dan is er bestaansrecht. Maar mee eens dat het fijn zou zijn als de overheid groente en fruit zou promoten. Of nog beter groente en fruit zou subsidiëren en die subsidie zou betalen vanuit belasting op ongezonde voeding.

  • Jip Flipsen

   nou daar ben ik het nu volledig mee eens. de boeren gewoon een eerlijke prijs geven. en gezond voedsel promoten en subsidiëren.

   Maar ja daar wordt niet aan verdiend he?

   hoe ongezonder de mens is hoe meer geld er binnen komt 😉

  • Ben Bakker

   Dat dachten we ook met al die kappers op de zuidelijk 10 stuks) geen omzet dan gaan ze wel weg. In Wormerveer waren er vroeger 4 nu zijn het er al minimaal 13. Maar misschien groeit ons haar zoveel harder tegenwoordig. Het idee van Mark Veneman (hierboven als reactie) lijkt meer van toepassing.

 • D. De vries

  Een goed gegeven dat er iets wordt gedaan aan de ellendige leegstand van de winkelpanden hier in Zaandam. Dit zou zo maar eens een (toeristische) trekpleister kunnen zijn, met wellicht een ander aanbod dan de ons bekende Jamin. Menigeen op dit forum is kennelijk bang voor verandering en durft zelfs te speculeren over witwassen.. Interessant, wellicht gewoon een gedreven ondernemer?
  En dan het hele ‘gezond leven’ statement, hetgeen de Gemeente nu kennelijk hip acht. Laten we dan beginnen bij miljardenketen McDonalds, wie recent haar deuren heeft geopend.

 • Remco Kuiper

  de belasting verlagen voor de retailers en een plafon voor de huur dat zou een hoop kunnen veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *