Nieuw asfalt voor de A8, omrijden vanaf 11 juni

Op donderdag 11 juni om 20.00 uur wordt de A8 in de richting van Alkmaar volledig afgesloten tussen knooppunt Zaandam en de N246. De omleiding duurt tot maandag 15 juni 05.00 uur. Verkeer wordt omgeleid. De extra reistijd kan oplopen tot 30 minuten.

Op dat stuk weg gaat Boskalis in opdracht van Rijkswaterstaat nieuw en stiller asfalt voor de A8 richting Alkmaar nieuw en stiller asfalt aanleggen.

Het traject krijgt tweelaags zeer open asfalt beton (zoab)-fijn, het meest stille asfalt dat Rijkswaterstaat momenteel toepast volgens RWS. Boskalis vervangt ook de voegovergangen tussen het wegdek en bruggen en viaducten door stillere voegen.

Voor dit groot onderhoud staan in juli en augustus vier weken gepland maar een deel van het asfalteringswerk wordt  vervroegd uitgevoerd. Door nu alvast het asfalt op de rijbaan richting Alkmaar te vervangen, kunnen diverse verbindingsbogen op knooppunt Zaandam openblijven tijdens de zomerwerkzaamheden.

Verkeer vanuit Amsterdam richting Beverwijk en Alkmaar wordt via de A10 West, A5 en A9 of via de A7 en vervolgens via de N515 of via de N244 omgeleid. Voor verkeer richting Amsterdam blijft de rijbaan tijdens de wegwerkzaamheden open. Tussen knooppunt Coenplein en knooppunt Zaandam blijft de A8 open voor verkeer in beide richtingen.

In de nacht van donderdag 11 juni op vrijdag 12 juni kan het werk voor geluidsoverlast zorgen.

Van 12 juli tot 11 augustus voert aannemer Boskalis het grootste deel van het groot onderhoud uit. Ook de rijbaan richting Amsterdam krijgt dan stiller asfalt, net als de Coenbrug in beide richtingen. De A8 is dan voor verkeer richting Amsterdam volledig afgesloten tussen de N246 en knooppunt Zaandam.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *