Bijna hadden we het echte nieuws gemist! We dachten ā€˜Zomaar een Zaans Minuutjeā€™ te schieten op de brug bij de Zaanse Schans. Gewoon een hoop toeristen die elkaar en de molens fotograferen. 

Maar plots stuitten we op de ondernemers van Eten & Drinken BV!

Vier creatieve compagnons van tussen de zes en elf jaar, Lennon, Sem, Liam en Arna staken de koppen bij elkaar. Zij bedachten een uniek concept en investeerden onder meer in een klaptafel. 

Zij verkopen – de naam van hun BV geeft het eigenlijk al een klein beetje weg- eten en drinken: water, ijsthee en chips. Een gewogen assortiment.

In eerste instantie bedachten de jeugdige food influencers dat hun unieke waren, ge-product placet zouden moeten worden op de Zaanse Schans. Daar dacht handhaving anders over. Het kwartet moest de tafel inklappen en de toko elders opzetten. Zij vonden een gouden mandje op de Julianabrug waar zelfs wij werden verleid tot de aanschaf van helder water (na het filmpje tikken we door):

Uniek

Wat Eten & Drinken BV speciaal maakt is dat er geen pijl te trekken valt op hun openingstijden. Je treft ze wanneer ze er zijn en dan ook nog een keer als jij er dan ook bent! En al willen we beslist geen reclame* maken, het water dat wij bij de entrepreneurs kochten smaakt naar meer! Met terugwerkende kracht hunkeren we naar de Chips & IJsthee van Eten & Drinken BV. Maar het allerallerallerleukst zijn de gesprekken die de ondernemers voeren met hun klanten. Deze zaak is een aanwinst voor de streek.

*De ondernemers werkten graag mee, maar we moesten daarvoor dan wel iets van reclame maken.