Nieuw in Assendelft: Kaaik-fietspad

Zaanstad laat een nieuw fietspad aanleggen langs de De Kaaik tot voetbalvereniging SVA. Daardoor worden sportpark de Omzoom en SVA voor fietsers beter en veiliger bereikbaar.

Het nieuwe fietspad is een alternatieve route voor fietsers die de Dorpsstraat willen vermijden.

De aanleg gaat in twee fases: fase 1 gaat over het deel van sportpark De Omzoom tot aan de voetbalvereniging SVA en fase 2 is het deel van SVA naar de Communicatieweg. De gemeente verwacht begin januari 2022 met het werk te beginnen.

Het aankopen van de grond, de aanleg van het fietspad (inclusief brug) en de aansluiting op het terrein van de voetbalvereniging kost ruim € 1,1 miljoen aldus Zaanstad.

Wethouder Mobiliteit, Gerard Slegers, zegt in het persbericht van Zaanstad:

“Om het fietspadnetwerk in dit gebied compleet te maken, gaat de gemeente ook het laatste fiets en wandelpad aanleggen. Door op steeds meer plekken (snel)fietspaden aan te leggen en de bereikbaarheid van veel plekken te verbeteren, stimuleren we het gebruik van de (elektrische) fiets.”

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Kees Hamster

  Nu stimuleren we het gebruik van de (elektrische) fiets, straks het gebruik van een fietshelm 🥴

 • Rob Wolvers

  “Door op steeds meer plekken (snel)fietspaden aan te leggen en de bereikbaarheid van veel plekken te verbeteren, stimuleren we het gebruik van de (elektrische) fiets.”

  Mwah, de aansluiting Noorderveenweg – Jaap Bootpad werd vorig jaar gesloten voor fietsers (nu: omrijden), het fietspad Grote Steng is verdwenen en het snelfietspad onder het gemeentehuis is weer eens zonder reden afgesloten.

 • Jeroen ket

  De gele streep van “bestaand wandelpad”.
  Zit daar nu een wandelpad dan??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *