Nieuw in Wormerveer: De Parel van Zuid

De hoogbouwplannen aan het Zuideinde en de Celebesstraat in Wormerveer zijn definitief van de baan. Op deze plek komen 16 appartementen en 6 eengezinswoningen.

De plannen vervangen de vorige waarbij er 44 woningen in drie moderne woongebouwen van 4, 5 en 6 verdiepingen langs de Zaan waren gepland.

Het nieuwe ontwerp is van Frank V. Smet en Eddo Carels. Ze hebben samengewerkt met de werkgroep Zuideinde Wormerveer Hoogbouw Vrij, Bot Bouw en de gemeente Zaanstad. Het plan bestaat uit zes verschillende gebouwen. Er komen 22 parkeerplekken bij de woningen.

De nieuwe plannen zijn een bekroning op de jarenlange strijd van de werkgroep die vanaf de lancering van de hoogbouwplannen in 2015 tegen deze bouw geageerd heeft. De werkgroep ontwikkelde nieuwe plannen, zocht de publiciteit en lobbyde bij de raad voor hun alternatief.

Begin volgend jaar moet de omgevingsvergunning worden aangevraagd, in de loop van dat jaar start ook de verkoop van de woningen.

Lees hier ons dossier over de bouw aan het Zuideinde en Celebesstraat.

De presentatie van ‘Parel aan de Zaan’, is op donderdag 28 november in de Wormerveerse Vermaning 19:00-20:30

Afbeelding boven: de alternatieve plannen van de werkgroep die als basis hebben gediend voor het nieuwe plan (met daarachter de contouren van de nieuwbouw), onder de oorspronkelijke hoogbouwplannen.

zuideinde bot bouw

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Jan Betlem

    “ir Frank V. Smit architect bna” is de architect van de werkgroep Zuideinde Wormerveer Hoogbouw Vrij, waarmee we dit geweldige project hebben vorm gegeven.

    Deze unieke aanpak van projectontwikkelaar, gemeente Zaanstad en Werkgroep Zuideinde Wormerveer Hoogbouw Vrij zou in deze formule meer kunnen worden toegepast om tot “mooi bouwen” te komen. Waardoor tevens de bouwprojecten, met deze Zaanse participatie, sneller tot stand komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *