Nieuw op Radio Orkaan: Het Zaans kwartiertje

Een zomerstop? Daar doen we bij de Orkaan niet echt aan.

Op het strand liggen is leuk, maar juist in de zomermaanden heb je meer tijd om te lezen of…. podcast te luisteren. Daarom komen we juist nu met een nieuwe podcast op Radio Orkaan. Het Zaans kwartiertje.

Katja Zwart, Ruben van Duuren en Edwin Kleiss gaan er eens goed voor zitten en bespreken elke aflevering een Zaans onderwerp: wat te doen aan het vuil in sommige Zaanse buurten? Waar kun je je fiets nog parkeren in Zaandam? Wat vinden ze van de Zaanse Horeca? Het komt allemaal voorbij. Kritisch, soms met gezanik maar altijd oprecht.

In aflevering 1 de vraag wat is de Zaanse identiteit? Voelen ze zich echt Zaans? En wat is dat eigenlijk?

Blijkbaar kun je het Zaans ook verleren horen we in het beginstukje waarin de tekst voor de jingle live op NPO radio 1 wordt ingesproken door oud Zaankanter Astrid de Jong. Verder bedanken we Robert Vethaak voor de muzikale ondersteuning.

Waar beluister je de Radio Orkaan podcast?

Radio Orkaan heeft een eigen Soundcloud pagina waar alle reportages, columns en kwartiertjes te horen zijn. Ook kun je ons vinden in iTunes, Spotify, Stitcher en andere op andere podcast platformen onder “De Orkaan podcast”.
Deel dit artikel:

Een reactie

  • Jan Schoen

    Luisterend naar de podcast van Katja Zwart, Ruben van Duuren en Edwin Kleiss, hoorde ik het woord ‘Zaniken’ en dacht: ‘Verdomd, dat woord moet afgeleid zijn van het Zaans, Zaankanters: Zanikers! Kan niet anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *