Nieuw: Peperstraatkerk!

Zaanstad telde begin dit jaar 75 kerkgebouwen waarvan er 60 in gebruik waren. Wij denken deze week nr. 76 gespot te hebben: aan de Peperstraat.

De Zaanse Kerkenvisie stelt is dat 30 tot 80 procent van de kerken haar functie als gebedshuis zal verliezen. Maar op korte termijn zitten we dus op plus één.

Evangelie Gemeente De Deur Zaandam, is gevestigd aan de Peperstraat 5. De kerk is volgens hun website een samenwerkingsverband van meer dan 2700 kerken wereldwijd, de Christian Fellowship Ministries. “Onze kerken zijn vertegenwoordigd in Amerika, Zuid – Amerika, Europa, Azië en Afrika.”

“Wij geloven in de levende God. God is Geest; Hij is Almachtig, zonder begin of eind. God is een drie-éénheid, de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. God heeft de aarde in zes dagen geschapen door Zijn Woord; niets is ontstaan zonder Hem.

Elk mens is een zondaar en gaat voor eeuwig verloren tenzij hij zich bekeert tot Jezus Christus. Je moet opnieuw geboren zijn om het koninkrijk van God in te kunnen gaan.

Een van de kenmerken van de doop met de Heilige Geest is dat iemand in nieuwe tongen
spreekt.”

De kerk is in 1970 in de VS gesticht door een voorganger Pinkerstergemeente, Wayman Mitchell. Het hoofdkwartier is in Prescott, Arizona (VS).

Er is ook kritiek vanwege de sterkte controle door leiders van de kerk, de sterke nadruk op het verwerven van fondsen, de verplichte afdracht van een tiende van de inkomsten door leden. Voormalige leden zeiden dat ze geïsoleerd van hun familie werden toen ze bij de kerk gingen.

De kerk zit in het pand waar eerder Bruno’s Gym zat (en heel lang geleden Cocky’s Club. De panden worden tijdelijk verhuurd in afwachting van sloop van de Peperstraat.

Deel dit artikel:

11 reacties

 • yolanda Uitendaal

  haha, vreselijk dit weer. Echt triest dit.

 • Ton Lameijer

  Zakken vullen, in naam van de heer. Weer een nieuwe mogelijkheid om de zwakkeren van geest, geld afhandig te maken. Is er al niet genoeg geld uit de zakken van (goed) gelovigen geklopt in de loop der eeuwen?

 • Adriaan van Tulpenbaard

  Die verplichte 10% krijgen ze niet van mij. en het spreken van nieuwe tongen doen ik wel thuis zoals de apostel Paulus dat ook aanbeveelt.
  Volgens de Apostel Paulus is het spreken in tongen een van de mindere gaven van de heilige geest en zorgt het alleen maar voor een zootje in de Kerk en dat niemand er iets aan heeft als je het niet kunt verstaan.
  Er zijn heel veel gelovigen die geloven in de drie eenheid van de Vader de Zoon en de Heilige Geest die nooit in nieuwe tongen hebben gesproken, maar die ‘verplichte’10% maakt me nog het meest wantrouwig, lees zelf maar in de Bijbel het staat er niet.

 • Oliver de Wit

  Misschien heb ik als niet-gelovige er geen kaas van gegeten, maar dit klinkt meer als een gevaarlijk cult dan een geloofsgemeenschap.

  • P. Hoogkamer

   helemaal mee eens Oliver..
   ze kunnen ook LHBTIERS+ genezen.. te zot voor woorden vrijheid van godsdienst kent echt grenzen. zie docu van tim den besten van een paar weken terug . nu nog te zien via de npostart app.

 • Jesse Brouwer

  De Bijbel spreekt over 10% van je inkomens dan wel niet van je inspanningen. Het niet alleen gebaseerd op je financiële inkomens maar op wat je kunt investeren! Tijd etc…. Hier gaan veel kerken de verkeerde kant op

 • hans van rheenen

  Eén ding is zo goed als zeker:

  “We gaan deze Peperstraatkerk slópen …”!

 • Fred Blijestein

  Halleluhja.Wat richt de religie toch altijd en al eeuwen lang een ellende aan. Zonder godsdienst had de wereld er heel anders en veel beter uitgezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *