Nieuw restaurant in oude Koekfabriek: JP 1886

“Hier opent binnenkort restaurant JP 1886”.

Door de lockdown is het onzeker hoe ‘binnenkort’ dat is voor het nieuwe restaurant in de voormalige Verkade-fabriek aan de Westzijde. Maar “we gaan zeker open” aldus Villa Westend, het restaurant in Velserbroek dat de JP 1886 gaat exploiteren.

Eerder zat op deze plek restaurant De Koekfabriek, het halve naambord is nog te zien. Al eerder werd met een verbouwing begonnen, maar nu is er dus ook een naam en een nieuwe exploitant.

Er wordt op dit moment nog steeds verbouwd. Online is er wel van alles klaargezet (Facebook, website, Instagram) maar er zijn daar nog geen activiteiten te zien.

Het jaartal 1886 is het oprichtingsjaar van Verkade. Die JP konden we niet thuisbrengen.

Het restaurant zoekt personeel (foto onder, Edwin Wielenga), de foto boven maakten we zelf.

Deel dit artikel:

6 reacties op Nieuw restaurant in oude Koekfabriek: JP 1886

 1. Op LinkedIn is uitleg van de naam te vinden: “De naam van het restaurant is na veel brainstormen ontstaan, en is een samenvoeging van het ontstaansjaar van het gebouw en de initialen van Jac.P. Thijsse.
  Deze Jacobus Pieter was wetenschapper en hartstochtelijk natuurbeschermer. Maar bovenal was hij bekend als schrijver van de Verkadealbums, die begin 1900 uitkwamen. Verkade voegde in die tijd plaatjes bij haar producten, die je kon verzamelen en in speciale albums kon plakken. Diverse aspecten van de natuur en het landschap in Nederland kwamen in die albums aan bod. Naast zijn naam en beeltenis in ons logo vertalen we ook zijn liefde voor de natuur in de botanische
  binnentuin en in de inrichting van het restaurant.”
  Terzijde: op Rijksmonumenten.nl is achtergrondinformatie te vinden over het gebouw, dat inderdaad uit 1886 stamt: https://rijksmonumenten.nl/monument/518046/verkade-fabrieksgebouw-deel-uitmakend-van-het-fabriekscomplex-verkade-brede-gevel-van-de-oorspronkelijk-vrijstaande-brood-en-beschuitfabriek-de-ruyter/zaandam/

 2. Andre dekker schreef:

  Wat fijn dat er weer een restaurant komt was altijd al fijn en lekker aan de zaan zitten veel geluk er mee

 3. Eelco Aartsen schreef:

  Mooie plek, verdient iets moois. Succes!

 4. Ton Lameijer schreef:

  Hopelijk wordt het minder “gehorig” als in het vorige restaurant. Dat was de reden dat we er niet meer gingen eten.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *