Nieuw ronde juridische strijd Hemkade: wraking

De heer F.A.J. Groen, bewoner van Hemkade 51 in Zaandam, staat vrijdag 12 februari voor de ‘wrakingskamer’ van de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State.

Daarin vraagt hij in twee zaken om wraking van staatsraad C.H.M. (Con­ny) van Altena.

De familie Groen is verwikkeld in een aantal rechtszaken tegen de gemeente Zaanstad en eigenaar/exploitant Ivar Moens van de North Sea Venue. De Raad van State is in veel gevallen het laatste redmiddel om een besluit van de gemeente terug te draaien.

Op 26 februari was de familie Groen ook al bij de Raad van State. Toen ging het om een geschil over “het verlenen van een omgevingsvergunning ter realisatie van het plaatsen van een hekwerk op het perceel Hemkade 48 te Zaandam” en om een “tijdelijke loods met een instandhoudingstermijn van 10 jaar op het perceel Hemkade 48A.” De familie Groen wilde dat deze besluiten vernietigd zouden worden.

Waar het wrakingsverzoek over gaat is niet duidelijk. De familie Groen laat desgewenst weten:

“Voorlopig onthouden we ons van commentaar, maar zullen op zijn tijd ons melden.”

Er sprake van wraking als er door een partij gesteld wordt dat de rechter in een zaak niet onbevooroordeeld is. Het is formeel een verzoek om die rechter van de zaak te halen.

Lees hier ons Hemkade-dossier.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Ab Ras

    Helaas voor de burger die in Zaanstad braaf belasting betaald en zijn vuilniszak netjes naar de ondergrondse container brengt.
    Als zaanstad de keuze heeft de belangen van haar eigen ingezetenen te behartigen of onterecht op te komen voor projectontwikkelaars of andere lieden met dikke auto’s en dure advocaten dan kiest zaanstad voor optie 2 ik kan dit helaas bevestigen ook ik sta helaas regelmatig bij de rechter omdat zaanstad haar inwoners laat stikken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *