Maandagavond – 10 april – omstreeks 18.30 uur heeft er een woningoverval plaatsgevonden aan de Langeweide in de Westerwatering in Zaandam. Er zijn twee mannen een woning binnengedrongen en hebben hierbij de woning doorzocht. Een 59-jarige vrouw was op dat moment in de woning aanwezig. De politiewoordvoerster geeft aan dat er sprake is geweest van bedreigende omstandigheden. Hoe de mannen de woning zijn binnengedrongen en wat er mogelijk is buitgemaakt is op dit moment nog niet bekend.

Vermoedelijk zijn beide verdachten lopend gevlucht in de richting van de Schaarweide. De politie is volop bezig met het onderzoek. Er is een nieuw signalement van de verdachte personen bekend gemaakt. Het signalement van verdachte 1 is een man van tussen de 40 en 50 jaar, circa 1.65 cm lang, mager tot slank postuur, kort zwart met grijs haar en een licht getinte huid. Het signalement van verdachte 2 is summierder. Het gaat om een man met een licht getinte huid, een zwarte sjaal en een donkere capuchon.

Er zijn vooralsnog geen aanhoudingen verricht. De politie komt dan ook graag in contact met mensen die mogelijk iets verdachts gezien hebben in de omgeving van de Langeweide of in het bezit zijn van camerabeelden. Je kunt contact opnemen met de politie via het nummer 0900-8844 of het tipformulier invullen. Blijft je liever anoniem, dan kun je bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000. Het zaaknummer 2023073079.