Nieuwbouw basisschool De Spiegel nadert voltooiing

Openbare basisschool De Spiegel – voorheen De Branding en De Feniks – betrekt in 2015 een nieuw gebouw. Vorige week is het gebouw opgeleverd. Volgende week wordt de sleutel overgedragen, in de kerstvakantie wordt er verhuisd. De officiële opening is in 2015.

De eerste paal voor het nieuwe schoolgebouw bij winkelcentrum Gibraltar in Peldersveld werd in december vorig jaar geslagen door de toenmalige wethouder Corrie Noom.

In de school komen elf groepslokalen en ondersteunende ruimten – waaronder een gymnastiekzaal – voor 240 leerlingen. Daarnaast komt een een kinderopvang van de Tinteltuin. Het oude gebouw zal ruimte geven voor de uitbreiding van het winkelcentrum Gibraltar

Zaan Primair voorzitter Niko Persoon zette een foto van de bijna-affe school op Twitter.

De onderwijsinspectie heeft zich in 2008 en 2011 kritisch uitgelaten over De Feniks, die kwalificaties als “onvoldoende” en “zwak” kreeg. In 2011 fuseerde de scholen tot De Spiegel, het plan was dat er snel een nieuw gebouw zou komen maar dat heeft dus tot 2015 geduurd.

In 2013 kreeg de school een nieuwe directeur. In 2014 kwam de inspectie opnieuw langs. Nog steeds scoort de school op veel onderdelen onvoldoende, vooral bij Nederlandse taal, rekenen en wiskunde:

“De inspectie komt tot de conclusie dat de kwaliteit van het onderwijs op basisschool De Spiegel zwak is. De eindresultaten van de afgelopen drie jaar zijn onvoldoende.”

Het gebouw is ontworpen door Spring Architecten en wordt gebouwd door Lokhorst  (op websites tekeningen en foto’s van de nieuwe school). Bouwbegeleider CBB zette onderstaande foto’s op Twitter.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Beste redactie,

  allereerst dank voor de aandacht voor onze school De Spiegel. Het gebouw is inderdaad bijna klaar en prachtig, een super voorziening voor onderwijs.
  Het klopt dat de onderwijsinspectie recent niet tevreden was met de opbrengsten van de school. De inspectie heeft echter ook haar vertrouwen uitgesproken over de recente inhoudelijk ontwikkelingen en verwacht dat de school volgend jaar voldoende zal gaan scoren. Het bestuur van de school en de inspectie hebben dan ook de afspraak dat de school volgend jaar alweer door de inspectie wordt bezocht.
  De Spiegel bouwt dus op alle terreinen aan een goede toekomst!!

 • De Orkaan

  Dank je wel Ellen voor je reactie. Zo’n nieuwe school zal zeker helpen. We houden de vinger aan de pols. Stuur ons foto’s als de kinderen voor het eerst de school betrekken, dan maken we daar een verhaal van voor De Orkaan!

 • gaan we zeker doen en bedankt voor de reactie!

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *