Op de plek waar deze week de garage werd gesloopt waar de Juvat Dance Academy was gevestigd, komt een nieuwbouwlocatie van ZaanCampus.

ZaanCampus is een samenwerkingsverband tussen opleiders, bedrijven en overheid om het tekort aan technisch personeel aan te pakken. Het ministerie heeft een bedrag van 3,7 miljoen beschikbaar gesteld voor techniekonderwijs in de regio.

Zaanstad wil snel slopen omdat de gemeente anders in de knel komt met onderzoeken naar bv. flora en fauna. Die zijn al afgerond en de uitkomsten staan ‘nu op groen’ aldus een woordvoerder van Zaanstad. Na de sloop wordt er onderzoek naar de kwaliteit van de bodem worden uitgevoerd.

Voor de zomer wordt waarschijnlijk al een besluit over de haalbaarheid genomen. Daarna wordt de wijziging van het bestemmingsplan opgestart.

ZaanCampus werd in juni 2019 opgestart. Doel is dat jongeren, zij-instromers en werknemers goed opgeleid zijn en blijven.

De eerste locatie is het Regio College aan de Cypressehout. De nieuwbouw aan de Aris van Broekweg wordt de thuisbasis van metaalopleider Tetrix Techniek en landelijke techniekopleider ROVC*. Ook komt er een ruimte voor het VMBO om ondersteunde technieklessen te volgen.

* Volgens Zaanstad is ROVC geen partner meer.