Nieuwe brandweerspuit uitgerust met luifel 🐸

Afgelopen maandag 26 maart werd de nieuwe brandweer spuit afgeleverd in de kazerne van de Brandweer Prins Bernhardplein. Vandaag is daar de spuit te bezichtigen.

De wagen is uitgerust met de nieuwste snufjes. Een dompelpomp waarmee ruim 4000l/min water mee opgepompt kan worden. Maar ook het comfort en ergonomie van de Mercedes Atego CT C-edition is meegegaan met de tijd. Meer ruimte voor de manschappen, veiliger in en uitstappen, beter en lichter gereedschap en ga zo maar door…

De komende drie weken worden de chauffeurs en manschappen van alle posten getraind in de mogelijk en onmogelijkheden van het voertuig.

Luifel

De veiligheidsregio heeft vier vergelijkbare wagens (vijf in totaal) besteld voor de posten Wormerveer, Oostzaan en Purmerend. De wagen voor de post Prins Bernhardplein is overigens de enige die uitgevoerd in de C-edition. Omdat de bezetting van vrijwilligers in de zomerperiode toch vaak kritiek is heeft de regio besloten om alleen deze brandweerwagen uit te rusten met een luifel. Met deze optie kunnen de vrijwilligers toch snel beschikbaar zijn voor de brandweer EN een beetje ontspannen.

beeld; Meneer de Fotograaf, Zaandam

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *