Joint Venture eigenaar Hembrugterrein – Bouwinvest bouwt 350 woningen

Het Hembrugterrein is sinds vrijdag 1 juni 2018 in handen van ABC Planontwikkeling en de Belgische investeerder L.I.F.E.

ABC Planontwikkeling had eerder aangekondigd het terrein van het Rijksvastgoedbedrijf te willen kopen. De overdracht werd opgehouden omdat ABC samen met een nieuwe partner het terrein wilde kopen en een deel wilde doorverkopen aan een derde partij.

UPDATE 4 juni 21:00: Die nieuwe partner is de Amsterdamse investeerder Bouwinvest die 350 van de 1000 nieuw te ontwikkelen woningen zal afnemen en vooruit financieren aldus het Financieele Dagblad.

ABC en L.I.F.E. hebben een joint venture voor het terrein opgericht. L.I.F.E. is volgens het vandaag uitgegeven persbericht

“een in Antwerpen gevestigde ontwikkelaar/investeerder met diverse projecten in Nederland. Voor de Nederlandse projecten heeft L.I.F.E. met SENS real estate uit Den Haag het bedrijf LIFE MAKES SENS opgericht. LIFE MAKES SENS zal samen met ABC de ontwikkeling van het Hembrugterrein oppakken.”

 

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Niceau

  Jammer dat het een Belgische partij is, dan vloeit er toch weer een hoop geld onze economie uit

 • luttik

  Hatsekidee, daar gaat het leukste cultuurcluster van Zaandam!

 • Ron Bouw

  Dit worden dan woningen in de vrije sector, dure huurwoningen welke je via hun plaatselijke makelaar(geen beste) kunt huren.
  Geen woningen voor de sociale sector, Bouwinvest was vroeger: Sociaal Fonds voor de Bouwnijverheid ( SFB) dus dit worden woningen voor het pensioenen voor de bouwvakkers.
  Huurtje van schat ik 1400- 1500 euro per maand.
  Geen woningen voor de normale Zaankanter, dus allemaal import.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *