Nieuwe eigenaar voor Juwelier van Zaanen

Ogenschijnlijk verandert er niets. Maar Juwelier van Zaanen in Krommenie heeft vanaf 1 oktober een nieuwe eigenaar. Maarten en Alouette van Zaanen gaan op 1 november echt met pensioen en dragen het stokje over aan Jasser en Shams uit Heerhugowaard die vijftien jaar in het juweliersvak werken.

‘Na de eerste ontmoeting hadden wij gelijk een klik,’ schrijven Maarten en Alouette op Facebook. ‘We hadden niet verwacht om iemand met zoveel passie voor het juweliersvak te vinden, maar Jasser is het spreekwoordelijke pareltje dat geknipt is voor de job. Het heeft zo moeten zijn.’

Vanaf 1 oktober helpen zij Jasser, de officiële eigenaar van de winkel, in het zadel. Dan rest nog een officieel afscheid van de klanten op 28 oktober in café het Centrum.

Gouden hart

Juwelier Van Zaanen is een familiebedrijf met een verleden van tachtig jaar. Opa was eigenaar van het café op de Militaireweg en vulde zijn inkomen aan met het repareren van klokken. Zijn zoon zette die activiteit na de oorlog voort in een winkel aan de Noorderhoofdstraat. Maarten, 22 jaar oud, nam de zaak 44 jaar geleden over toen zijn vader onverwacht overleed. Nu is het een gerenommeerde juwelierszaak aan de Zuiderhoofdstraat, gespecialiseerd in gouden en zilveren sieraden, uurwerken en reparaties. De vertrouwde medewerkers blijven werkzaam in de winkel.

‘Wij zijn ontzettend trots dat de hoek op de Zuiderhoofdstraat het gouden hart van Krommenie mag blijven.’

Door: Jaap de Jong, foto van Van Zaanen (Facebook)

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Fam Lima

    Fijn genieten van jullie pensioen. Kwam, zo nodig, graag in de zaak. Kreeg dan bv advies mbt mn horloge
    Welkom en succes voor de nieuwe eigenaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *