Nieuwe HEMA Wormer open – Ook Assendelft verbouwd

Het HEMA-filiaal aan de Faunastraat 52-58 in Wormer wordt omgebouwd naar voorbeeld van de internationale winkels van het concern.

In Wormer wordt de winkel van maandag 31 juli tot woensdag 2 augustus verbouwd. Op 11 augustus gaat de nieuwe winkel officieel open.

In 2016 werd het concept in Nederland getest. Vanaf mei van dit jaar tot oktober worden eerst 386 kleine HEMA’s omgebouwd, Wormer is er daar één van. Daarna volgen pas de grote winkels.


HEMA Assendelft, Kaaikhof 6 wordt ook omgebouwd. De winkel wordt van maandag 21 augustus tot woensdag 23 augustus verbouwd. Op vrijdag 1 september is de feestelijke officiële opening.


Het internationale winkelconcept is ontwikkeld voor steden als Barcelona, Parijs en Londen wordt nu ook in Nederland, België en Luxemburg uitgerold. Het belangrijkste verschil is dat de winkels in het buitenland overzichtelijker zijn en zijn ingedeeld in ‘werelden’: vrouwen, baby’s, keuken, wonen, etc.

Het concept houdt ook in dat de hoge schappen met middenpaden grotendeels verdwijnen en er meer op tafels wordt uitgestald. Het assortiment blijft wel gelijk, maar klanten kunnen soms minder kleuren of varianten van een product kiezen aldus een artikel in het FD.

Foto boven van Google Streetview, onder de winkel in Barcelona (foto: Hema).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *