LTVZ en De Gouw worden TopZ

Op 1 januari 2022 zal de fusie tussen tennisverenigingen De Gouw en LTVZ een feit zijn. Gisteravond werd dat feit onderstreept en is tijdens een Bijzondere Algemene Ledenvergadering van de twee clubs alvast de nieuwe naam bekend gemaakt:

ToPZ 

TopZ staat voor Tennis of Padel* Zaanstreek. 

Voor TopZ wordt een gloednieuw paviljoen gebouwd op het vernieuwde sportpark Hoornseveld in Zaandam. Na de zomer van 2022 zou er op de banen gespeeld moeten worden:

Tot die tijd is er formeel wel een nieuwe vereniging maar houden beide clubs nog hun eigen programma aan. Zo zullen Het Gouw krokustennistoernooi en het Hoop Open in maart traditiegetrouw gespeeld worden op hun ‘oude’ park.  

Met de fusie zal een stukje Zaanse tennishistorie verdwijnen. De naam LTVZ zal na 100 jaar verdwijnen. De naam TV de Gouw dateert uit 1975 maar de vereniging kent een rijke geschiedenis sinds 1938. 

* Sommigen op de redactie wisten niet wat ‘Padel’ is. Daarom speciaal voor hen van Wikipedia: 

‘Padel is een racket- en balsport. Het wordt altijd met vier spelers gespeeld, waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld dient te worden. Het is een mix van tennis en squash.’ 

Het beeld boven komt van Nunc Architecten.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *