Nieuwe Oostzijderpark-Toren lekt 

Vanaf de grote rotonde aan het Prins Bernhardplein heb je prima zicht op de stadswijk Oostzijderpark in aanbouw waar in totaal zo’n 900 woningen komen. Piece de resistance, of op z’n Zaans het pronkie daarbij is toch wel De Toren (die hoge links achter).

De Zaanse Hoogte is volledig verhuurd aan tachtig huishoudens.

Die tachtig huishoudens verkeerden in de blijde verwachting dat hun nieuwe nest in maart zou worden opgeleverd. Daarvoor zouden ze vier weken voor de sleuteloverdracht een mail ontvangen. Toen er dus op 10 februari een mail kwam van ontwikkelaar vastgoedbeheerder MVGM ‘passion for people and property’ werd deze met gejuich binnengehaald. 

De boodschap bleek teleurstellend: 

‘Helaas kunnen wij u/je nog niet vertellen wanneer u/je de sleutels van uw nieuwe appartement in ontvangst kunt nemen.’ 

De mensen van ‘Verhuurteam Oostzijderpark’ lieten weten dat er sprake was van een flinke lekkage in de toren: 

‘Dit heeft tot gevolg dat er vervangende onderdelen moeten worden besteld, gefabriceerd en gemonteerd door diverse partijen, zoals de keukenleverancier, de leverancier van de voordeuren en KONE liften. Positief is dat het meeste inmiddels is besteld, wordt gemaakt of zelfs al is vervangen.’ 

Een tegenslag van het soort dat je kan verwachten bij nieuwbouw. Over een maandje lachen we d’r om. Toch besloten we er een klein stukje van te maken omdat het voor die tachtig huishoudens natuurlijk niet niks is. 

We zochten contact met de ontwikkelaar met passie voor mensen om te vragen wat er precies was gebeurd, welke verdiepingen het betreft, of de lekkage gevolgen kan hebben op de lange termijn, wat de oorzaak was en wanneer de bewoners er naar verwachting in kunnen. 

Bellen bleek moeilijk: degene die erover gaat was niet bereikbaar, we moesten mailen. Mailen bleek ook moeilijk. We kregen antwoord maar Marcha Scholten (Teamleider Nieuwbouw) kon de vragen ‘helaas niet beantwoorden’. Waarbij ze wel afsloot met de woorden: 

‘Hopend je hiermee voldoende te hebben ingelicht,’ 

En een vriendelijke groet. 

Nee, Marcha, we zijn niet voldoende ingelicht. Graag krijgen we alsnog antwoord op vrij simpele vragen. En misschien lachen we er dan samen over een maandje om. 

Een vriendelijke groet van Merel Kan

Deel dit artikel:

2 reacties

  • R. de Vries

    Saillant detail is dat we op 23-12-2022 een mail kregen met verwachte oplevering maart 2023.
    Op 10-2-2023 kregen we een mail over de lekkage, die reeds eind december (!) plaatsvond.
    Waarom die kennis 7 weken voor de huurders verzwijgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *