Nieuwe oversteekplekken De Weer, niet iedereen blij…

Zaanstad gaat vier oversteekplaatsen op De Weer in Zaandam van een vluchtheuvel in de as van de weg voorzien om het oversteken veiliger te maken.

De Klankbordgroep Poelenburg is niet enthousiast: “het ontwerp nodigt snelheidsfanaten uit tot nog hachelijker rijgedrag dan nu”.

Door de vluchtheuvels krijgt De Weer op die plekken twee rijstroken. Links en rechts wordt een stukje van de trottoirs en groenstroken afgehaald.

In plaats van “twee brede rijstroken” had de Klankbordgroep Poelenburg liever een versmalling, een verhoogde middenberm en busvriendelijke druppels gezien.

“Vluchtheuvels worden tijdens straatraces of in een dolle bui links gepasseerd, zoals nu al op de Zuidervaart een gangbare praktijk is.”

Dat er ’s avond straatraces plaatsvinden, blijkt uit gegevens van de gemeente: “uit onderzoek blijkt dat er in de nachtelijke uren incidenteel flinke overschrijdingen van de maximumsnelheid voorkomen” aldus de de tekst op de website van de Klankbordgroep.

Boven: de oversteekplek bij het Zuiderven nu, onder de tekening van de toekomstige situatie.

 

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Jolanda zaal

    Misschien ook veiliger bij de kinderboerderij om het te doen. Daar steken veel kinderen over van school. Ik zie echt veel hardrijders door rijden tijdens de drukke schooltijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *