Niko Persoon weg bij Zaan Primair

Zaan Primair, de koepel van scholen voor Openbaar Onderwijs in Zaanstad, is op zoek naar een nieuwe voorzitter van het College van Bestuur.

Niko Persoon, tot op heden de voorzitter, treedt per 1 januari terug wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

In de vacature die op de website van Zaan Primair te vinden is wordt gezocht naar iemand met

“academisch werk- en denkniveau en ruime ervaring als algemeen directeur of bestuurder in een complexe maatschappelijke organisatie en ervaring met financiële bedrijfsvoering en marktgerichte bedrijfsprocessen.”

Dat ‘marktgericht’ is wel een beetje vreemd voor Openbaar Onderwijs, maar de tijden veranderen. Daarnaast bevat de vacature de bekende obligate verwijzingen naar een “hands-on mentaliteit, pragmatisch handelen, strategische perspectieven, gevoel voor humor, relativering, menselijke maat, betrokkenheid, voorbeeldrol” en… je raadt het nooit: “verbinden”.

Zaan Primair omvat 22 reguliere basisscholen op 27 locaties, een school voor nieuwkomers (de Kernschool) en Dynamica XL “voor leerlingen met lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijk beperkingen en leerlingen met gedragsstoornissen en langdurig zieke kinderen.”

In totaal heeft Zaan Primair meer dan 6.500 leerlingen, 750 medewerkers die samen tellen voor 454 fte en een omzet van € 41 miljoen.

Foto van Twitter-account van Niko Persoon (hij is de man in het midden), die nog even moet wennen, de AOW-uitkering ontvangen leverde “een vervreemdend gevoel” op bij de (bijna) ex-bestuurder.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *