Niks & alles: frisse foto van kazige plek (kazig achterste)

Zo vaak gefotografeerd. Voor ons Zaankanters 24/7 bereikbaar en daardoor normaal. Evenzogoed is het heerlijk dat er oog voor blijft.

“Hier komen jullie tegenwoordig vaak langs” mail Herman Rolsma ons bij de onderstaande foto. En dat klopt, de Houtwerker is onze ‘buurman’, op steenworp afstand van onze redactie (maar dan moet je wel goed kunnen gooien).

Dit schreven we over De Houtwerker in de afgelopen jaren. De foto is net even anders: “Gezicht op zijn achterste” aldus de fotograaf.

Niks & alles

Wij werden er blij van. Niks nieuw onder de zon en toch dat wat we willen zien. Als jij een frisse foto hebt van dit plekje: mail hem dan naar info@deorkaan.nl. Foto’s van andere cliché-plekken aan/in De Zaan zien we ook graag!

De eerste ‘kazige’ was van Ferry Heijne, daarna plaatsten we foto’s van Kees Huyser, Frank Bakker, Petra Hoogkamer, Pieter Heine, Rene van der Meer, Siem van Westen, Cees Cristiani, Tom Tulleken, Rens Kamminga, Michel Brand, André van Beveren, Herman Rolsma, Eline Kleibrink, Carla de Vos, Fred Wolf, Frits Böckling, Arjan Lakeman en Zoe Gerssen…


ADVERTENTIE

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Elly van de Stadt

  Jaaaaaaren geleden kon je geld doneren om het beeld te plaatsen waar het nu staat en in ruil daarvoor zou er een steentje met je naam erop, op de trapsgewijze sokkel worden geplaatst. Het beeld staat er nu al jaren maar de steentjes van de mensen die toendertijd gedoneerd hebben zijn er nooit gekomen en nooit geïnformeerd waarom ze niet zijn geplaatst.

 • Gerrit van Dijk

  Uiteindelijk was de gemeente Zaandam verantwoordelijk voor dit debacle, de opdracht aan Militic was om dat beeld te maken. Als kleine jongen gingen wij altijd kijken bij het tot stand komenvan het beeld, met mij bv ook Hennie Huisman en vele anderen.Toen het beeld klaar was besloot de gemeente Zaandam onder aanvoering van VVD wethouder Hille het beeld niet te plaatsen.Toen was de VVD al niet te vertrouwen, het is vandaag de dag niet anders.Het zal de Gemeente Zaanstad sieren om de bordjes van de sponsors te plaatsen, eigenlijk had de gemeente voor de kosten voor haar rekening moeten nemen.

 • Dick van den Dobbelsteen

  Fout, fout , fout.
  De Zaandamse wethouder Rinus Hille was van de PvdA.

  Beeldhouwer Militic maakte de Houtwerker in zijn nu verdwenen huis aan het Rustenburg ,destijds tegenover de Zeemanstraat.
  Omdat zijn creatie te hoog werd zaagde hij het plafond eruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *