Niks & alles: frisse foto van kazige plek (Klaverbladpad)

Zo vaak gefotografeerd. Voor ons Zaankanters 24/7 bereikbaar en daardoor normaal. Evenzogoed is het heerlijk dat er oog voor blijft.

Molen het Klaverblad, het ondergeschoven kindje van de Zaanse Schans. Een klein molentje, geen onderdeel van de Zaansche Molen, gebouwd in het begin van de eeuw door Ruud Pos op zijn eigen stukje grond aan de Kalverringdijk. De naam Het Klaverblad is een verwijzing naar de vier dochters van het molenaarsechtpaar.

Maar ook een nieuwtje op de foto: het voetpad over de dijk is vernieuwd (geasfalteerd), wat natuurlijk niet helemaal ‘het narratief van 1850’ is, maar wel handig voor de toerist. (De Orkaan is nog uit de tijd dat boven op de dijk het ‘zwarte paadje’ lag, een fietspad vol gaten en de enige weg over de dijk – dat was pas 1850).

Niks & alles

Wij werden er blij van. Niks nieuw onder de zon en toch dat wat we willen zien. Als jij een frisse foto hebt van dit plekje: mail hem dan naar info@deorkaan.nl. Foto’s van andere cliché-plekken aan/in De Zaan zien we ook graag!

De eerste ‘kazige’ was van Ferry Heijne, daarna plaatsten we foto’s van Frank Bakker, André van Beveren, Frits Böckling, Michel Brand, Cees Christiani, Zoe Gerssen, Pieter Heine, Hans Holtmaat, Petra Hoogkamer, Wim Huisman, Kees Huyser, Rens Kamminga, Eline Kleibrink, Carola Korsse, Arjan Lakeman, Rene van der Meer, Herman Rolsma, Tom Tulleken, Carla de Vos, Siem van Westen en Fred Wolf…

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Erik Schouten

  Meer informatie over de molen
  “home molen het Klaverblad” https://molenhetklaverblad.nl

  “Home – Molenloods4” https://molenloods4.nl

  Mijn vrijwilligerswerkadres

 • Dit ontroert mij! Ik ben klaverblaadje nummer 4 en het blijft bijzonder om een foto van het levenswerk van mijn vader ergens gepubliceerd te zien. Dan zie ik de schoonheid ervan door andermans ogen en dat vervult mij met gepaste trots. Mijn vader leeft gelukkig nog en hij zal ook content zijn met deze publicatie! Ik maak gelijk van de gelegenheid gebruik om te vermelden dat we in het Paasweekend een expositie houden van de schilderijen en beeldhouwwerken van mijn oom, Jan Rep, de broer van mijn moeder. In loods 4, vrijdag t/m maandag, gratis entree. Nadere info volgt deze week. Fijne dag allemaal!🍀

 • Robèr Luiten

  Het is een fijne locatie “Het klaverblad” of ook wel Loods 4 vernoemd naar de vierde dochter. Deze heeft zich met vader Pos ontfermt over de bouw. Deze locatie is prima geschikt om te huren voor een feest of partij, wat ik regelmatig heb meegemaakt. Een aanrader!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *