NK Snooker in Zaandam

Westend Snooker in Zaandam is vanaf 28 april het toneel van het Nederlands Kampioenschap Snooker. Vijf weekenden lang strijden senioren, dames, heren en koppels, 6 Reds, kadetten en junioren om de titels.

Bij de deelnemers zitten zo’n 35 Zaanse ‘Westend’-spelers, waaronder Sebastiaan Kan, Richard van Leeuwen, Ton Berkhout, Mark Stuten en Jimmy Cai (foto).

Op zaterdag 28 april wordt de senioren-poulefase gespeeld, een dag later, zondag 29 april is het de beurt aan de senioren (knock-out t/m finale) en de kadetten, ook t/m finale.

Zaterdag 5 mei: 6 Reds poulefase; zondag 6 mei: 6 Reds knock-out t/m finale en junioren t/m kwartfinales.

Zaterdag 12 mei: Koppels poulefase. Zondag 13 mei: Koppels knock-out t/m finale en dames t/m kwartfinales.

Zaterdag 19 mei en zondag 20 mei: heren poulefase.

Zaterdag 26 mei: heren knock-out laatste 48 en laatste 32. Zondag 27 mei: heren knock-out t/m finales, halve finales dames en junioren, en de finales dames en junioren.

Elke dag wordt om 10.00 uur begonnen, de toegang is gratis.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Leuk hoor, zo’n kampioenschap. Jammer dat het er daar niet uit ziet, geen reclame voor de Zaanstreek. Wanneer wordt het daar aan de buitenkant eens opgeknapt? Dat stuk Zaanoever ziet er verschrikkelijk uit.

  • Egbert Visser

   Het is fantastisch dat het NK in Zaandam wordt gehouden!
   Het pand is gehuurd en wordt binnen enkele jaren gesloopt om plaats te maken voor appartementen. Van binnen ziet het er trouwens tiptop uit.

   • Eelco

    @Egbert: mijn ‘Leuk hoor’ klonk sarcastischer dan bedoeld 😉 Ik vind het echt leuk, alleen jammer dat dat op een locatie wordt gehouden die er alleen van binnen goed uitziet.

    Dat het verhuurd is maakt natuurlijk niets uit, het ziet er nog steeds niet uit. En dat het binnen enkele jaren gesloopt wordt betekent dat het er waarschijnlijk de komende jaren alleen maar op achteruit gaat.

    • Sebastiaan Kan

     De sfeer binnen en de kwaliteit van de tafels is een stuk belangrijker dan dat de buitenkant er goed uitziet. Daarnaast ziet het buitenterras er tiptop uit en zit je heerlijk aan de zaan. Toegegeven, de entree is niet geweldig mooi, echter andere locaties verdienen ook niet altijd de schoonheidsprijs aan de buitenkant… daar merk je niks meer van als je binnen bent. Maar heb je soms een betere suggestie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *