NLdoet: de 71 Zaanse projecten

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart worden in het kader van NLdoet van het Oranjefonds 9086 projecten met vrijwilligers uitgevoerd.

Voor veel projecten zijn nog vrijwilligers nodig (via bedrijf of instelling, of individueel). Het zoeken van een klus kan via de site. Er kunnen ook nog klussen worden ingediend.

Wethouders Jeroen Olthof, Rita Visscher-Noordzij, Dick Emmer en Addy Verschuren gaan vrijdagochtend 11 maart aan de slag bij Evean Acht Staten in Wormerveer. Samen met de begeleiding, bewoners en buurtbewoners knappen ze de tuin op.

In Zaandam zijn 27 projecten aangemeld, waaronder het opknappen van de hooischuur bij De Blijde Ruiters, een Buurtmaaltijd voor eenzame ouderen organiseren bij De Bovenkruier en de stal bij Kinderboerderij De Veldmuis in de verf zetten.

In Koog a/d Zaan worden nog vrijwilligers gezocht voor drie klussen (bij de Prinsenstichting en de Bovenkruier).

In Zaandijk is er bij één van de twee klussen (Kinderboerderij Rooswijk – foto links boven) nog behoefte aan handige handjes. In Wormerveer kan je aan de slag bij de Acht Staten of het Zonnehuis.

In Krommenie is er nog behoefte aan mensen bij drie van de vijf klussen (Kledingbank), in Assendelft bij 12 klussen. In Westzaan kan de “droom” van Dorpshuis De Kwaker waarmaken: “een eeuwige kerstboom”.

In Oostzaan had men 10 vrijwilligers bij de Lishof nodig, die zijn allemaal al gevonden (uitwijken naar Zaandam!), in Wormerland daarentegen zijn er nog 20, waaronder “Hekken schilderen bij Zeemanslust” in Spijkerboor.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *