Nog € 84.000 nodig voor Schanszichtpad

Al ruim twee jaar – sinds november 2018 – is het Schanszichtpad, ook wel bekend als het Laarzenpad langs de Zaanse Schans afgesloten. Geen zicht op de Schans vanaf het pad dus…

De bruggen in het pad moesten gerepareerd worden en daar was geen geld voor. Nog steeds niet, het tekort is € 84.000.

De Stichting Kalverpolder die het pad samen met Staatsbosbeheer beheert, schrijft:

“dat er achter de schermen door Staatsbosbeheer regelmatig overleg plaatsgevonden met o.a. het Recreatieschap, Gemeente Zaanstad en andere betrokkenen.

Het is nu zover dat de subsidies voor de vervanging van de 4 bruggen door het recreatieschap en Provincie Noord-Holland zijn vastgesteld. Naast bijdragen van diverse andere partijen rest echter nog een ‘gat in de begroting’ van € 84.000.”

De naam van Stichting De Zaanse Schans wordt niet genoemd door Stichting Kalverpolder, maar deze club is mede-verantwoordelijk voor het pad. Ook daar is kennelijk geen geld te vinden (of niet genoeg) in deze coronatijden.

Het pad begint bij de uitzichttoren bij het Zaans Museum en eindigt voorbij de scouting aan de Kalverringdijk.

Schanszichtpad… Laarzenpad… Molenaar Sjors van Leeuwen wil het nog anders noemen: Het Evert Clijnkpad. Wij willen vooral dat het open gaat.

We schreven al vier keer eerder over het pad (en blijven het doen zolang het niet open gaat – en schrijven natuurlijk ook als het wel open gaat).

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *