Nog één keer Café Landzicht (Wormer)

Cuby & the Blizzards traden erop, the Outsiders, André van Duin, Rob Hoeke R. & B. Group, the Shoes… in Café Landzicht in Wormer. In 1967 viel het doek voor het café. Het werd daarna Ben & Gre en nog later ‘t Wapen van Wormer.

Maar oude tijden herleven. Op 16 december is Landzicht voor één keer terug in ‘t Wapen van Wormer. 

Op zaterdag 16 december 1967 was Café Landzicht voor de laatste keer open. Achter de bar stond kastelein Kees Al, in zwarte pantalon en wit overhemd. Om 1.00 uur ging de deur voor het laatst op slot, een tijdperk was voorbij: Café Landzicht was niet meer…

Maar op zaterdag 16 december 2017 – precies 50 jaar later – zal Kees Al zijn positie weer achter de bar innemen. Voor één dag is ‘t Wapen van Wormer weer Café Landzicht.

Percy Vinke, eigenaar van ’t Wapen van Wormer kondigt ‘diverse optredens’ aan. Helaas moeten we niet rekenen op the Outsiders, maar wellicht is er nog een oude Teckel in de buurt? Of een nazaat van Rob Hoeke R. & B. Group?

Om 15.00 gaat Café Landzicht open, er is koffie, thee, het historisch genootschap Wormer, de stenengooiers, het Raamtheater, de ondernemersvereniging Aktief, de Posse-line dansers en dameskoor Evergreen (en burgemeester Peter Tange).

Om 21.00 start het avondprogramma met “een lokaal 60’s bandje” om nog voor één keer ons te wanen in 1967 in “Café Landzicht”.

In de Zaanse Pophistorie van Rob Hendriks is veel mooi materiaal over Landzicht te vinden. Zoals een foto van een optreden van de Twinkle Stars, een advertentie en een affiche voor THE OUTSIDERS!

Landzicht is veel ouder dan 1967, in 1920

Deel dit artikel:

Een reactie

  • In 1920 was Egge Bark de uitbater van café Landzicht.
    In 1927 ging het café in andere handen over.
    In november 1928 kwam Jan Kramer (“Jan Steert”) naar Wormer.
    De foto zal dus in ieder geval van na die tijd zijn.
    Zijn ouders Klaas Kramer en Guurtje Visser hebben weliswaar een half jaar in Wormer gewoond, maar dat was in 1898.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *