North Sea Venue breidt uit: stuk Zaanderhorn gehuurd

Op 23 april van dit jaar werd aan het Zaanderhorn (bij het Noordzeekanaal in Zaandam) een grote hoeveelheid hennep gevonden, bovendien stonden er illegaal geplaatste containers. Op 3 september werd het gebied ontruimd en met hekken afgezet door de gemeente.

Zaanstad heeft het stuk grond naast het ontruimde perceel (1890 m2) per 1 september verhuurd voor 5 jaar aan North Sea Venue voor € 10.357,20 per jaar. 

Dit blijkt uit antwoorden op vragen van GroenLinks-raadslid Romkje Mathkor (juni 2019) die wilde weten waarom de bewoners van de Hemkade en die niet op de hoogte waren van de nogal forse ontruimingsacties die met groot materieel werd uitgevoerd.

De gemeente stelt dat bij handhaving de omwonenden nooit op de hoogte worden gebracht. Sterker nog, een deel van hen kan een boete verwachten omdat aan de voorzijde van het Zaanderhorn zonder vergunning bomen hebben gezaagd, Zaanstad: “tegen de betrokkenen loopt een handhavingsprocedure”.

Mathkor vaagt ook of de gemeente iets weet van uitbreidingsplannen van Norit, het bedrijf dat achter Zaanderhorn is gevestigd. Bewoners van de Hemkade zouden daarover een brief hebben gekregen. Zaanstad: “Binnen de gemeente zijn geen geplande ontwikkelingen van Norit bekend.”

Foto boven: het ontruimde gebied, hieronder het kaartje uit de huurovereenkomst en een kaart van het gebied van Google Maps.

Rode pijl: verhuurde stuk, witte pijl: ontruimde gebied


Bronnen: vagen GroenLinks, antwoorden Zaanstad, huurovereenkomst, eerdere berichten op De Orkaan, foto’s van Orkaan-lezer, huurovereenkomst (plattegrond) en Google Maps.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *