North Sea Venue Snowbass… vergunningsdingetje…

Gisteravond spraken de buren van de North Sea Venue aan de Hemkade in bij de raad van Zaanstad. De gemeente kreeg een veeg uit de pan: “Vergunningen [voor evenementen] worden vaak te laat verleend en soms zelf achteraf bekend gemaakt.”

Klopt dat? Ja…

In de week van de inspraak bewees Zaanstad het gelijk van de omwonenden. Op dinsdag 21 januari kreeg NSV vergunning voor het festival Snowbass op zaterdag 25 januari. Het besluit werd openbaar gemaakt op woensdag 29 januari, vier dagen na afloop van het festival.

(Belanghebbenden kunnen wel tot 11 maart bezwaar maken.)

Bij de inspraak ging het om de strijd tussen de familie Groen (bewoners van Hemkade 51), de gemeente Zaanstad, en de North Sea Venue (Hemkade 48). De strijd duurt al zo’n 15 jaar en bestaat uit tientallen procedures en rechtszaken. Zaanstad wil een eind aan het gedoe maken, maar lijkt zelf verantwoordelijk voor een belangrijk deel van dat gedoe.

Bewoonster Marjan Fluitsman (namens de ‘verontruste bewoners’ van nrs 25 t/m 45 en nr 51):

“Wij hebben op zichzelf geen probleem met North Sea Venue en [eigenaar] de heer Moens als die zich aan de verleende vergunningen houden, maar door de handelswijze van de gemeente met betrekking tot het verlenen van de vergunningen, de procedure die ze volgen en het niet goed handhaven daarvan worden wij als bewoners gedwongen om juridische stappen te ondernemen.

Maar als de gemeente Zaanstad zich aan het bestemmingsplan houdt bij het verlenen van de vergunningen, de juiste procedures volgt en adequaat handhaaft dan is de situatie leefbaar voor ons en worden kostbare juridische procedures voorkomen.”

Op dat moment had Zaanstad dus net een besluit genomen om af te wijken van het bestemmingsplan en inderdaad die vergunning pas openbaar gemaakt toen het festival al geweest was.

De ‘Verleende omgevingsvergunning reguliere voorbereidingsprocedure’ voor Hemkade 48 om af te wijken van het bestemmingsplan tbv Snowbass festival (25 januari 2020) is hier te zien.

hemkade

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *