Nu ‘booster’ voor iedereen die minimaal 3 maanden geleden is gevaccineerd

Mensen geboren in 1961 of eerder kunnen nu online een afspraak inplannen bij de GGD voor een corona boostervaccinatie via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

De regels voor de booster zijn vandaag veranderd, het geldt nu voor mensen

“in 1961 of eerder geboren en die minimaal 3 maanden geleden de laatste vaccinatie hebben gehad of besmet zijn geweest met het coronavirus.”

Tot dusver gold dat je minder dan 6 maanden geleden moest zijn gevaccineerd.

De planning is dat alle 60-plussers voor het einde van het jaar een afspraak kunnen maken. De 60-min-groep komt in januari 2022 aan de beurt. Ook daar gaat men van ‘oud naar jong’. Het plan om de eerst de mensen te gevaccineren die het langst geleden de laatste prik hebben gehad, is vervallen:

“Uiterlijk in de tweede helft van januari krijgt iedereen van 18 jaar en ouder een boostervaccinatie aangeboden.”

Uit berichten die De Orkaan ontvangt, blijkt dat wie nu een afspraak maakt, meestal pas in januari in Zaandam (Pieter Ghijsenlaan 1) terecht kan (zie tips). Wie eerder wil, kan in elders geprikt worden.

Prik-tips:

 • Deze website in de gaten houden: daar worden de nieuwe leeftijdsgroepen aangekondigd, nu is dat geboren in 1961 of eerder.
 • Niet wachten op de uitnodigingsbrief, maar meteen een afspraak online maken als je jaar aan de beurt is.
 • Ongelukkige tijden voorgesteld bij de 3 opties? Op ‘vorige’ klikken (na het inloggen met je DigiD) en dan weer op ‘volgende’, dan worden weer andere plekken en tijden aangeboden.
 • Partner (ouder dan 60) kan ook een afspraak maken, maar dat moet telefonisch; dus eerst online voor de oudste partner, en als de brief binnen is, de jongere partner toevoegen.
 • Mantelzorgers van 60 jaar of ouder mogen als partner samen met de naaste voor wie zij zorgen een afspraak maken voor hun eigen boostervaccinatie. Dit kan alleen telefonisch als de naaste een uitnodigingsbrief heeft ontvangen. Zij moeten dan samen naar de vaccinatielocatie toe komen.
 • Bonustip: een iets andere postcode (verder weg van Amsterdam) invullen (en ook via ‘vorige’ en ‘volgende’ nieuwe locaties opvragen).

Rond 20 december gaat de grote priklocatie in Purmerend open (nu wordt in Zaanstreek Waterland alleen in Zaandam, Pieter Ghijsenlaan 1, geprikt). Purmerend wordt al wel aangeboden bij de afspraken.

Wie liever belt om een afspraak te maken, moet eerst de uitnodigingsbrief afwachten. Zonder brief kan er geen telefonische afspraak worden gemaakt.

Foto van website GGD Zaanstreek Waterland.

Deel dit artikel:

9 reacties

 • R. de Boer

  Ik ben 70+ en heb geen brief ontvangen. Digitaal een paar keer een afspraak proberen te maken. Naar Alphen aan de Rijn of Hem. Dus dan maar geen boosterafspraak maken. Telefonisch overbelast. Gaat lekker in de Zaanstreek. Ben ik de enige 70 plusser die er zo over denkt?

  • L. Sanders

   Begin december ( ik ben ook 70+, net als mijn partner) kon ik online een afspraak maken voor 2 januari in Zaandam. Mijn man is ouder dan ik. Hij kon online een afspraak maken voor 24 december, maar heeft tot heden geen brief van het RIVM ontvangen. De belofte van de minister dat we samen een afspraak zouden kunnen maken, gaat niet op. Het lukte ons 1x om telefonisch contact te krijgen en toen bleek dat er in de hele regio geen afspraak tijd meer openstaat. We zouden dan pas in februari samen kunnen komen. Dat is bizar ver weg in de tijd.
   Wat een chaos!

  • Nico Kuilman

   Ben ook 70, afspraak in zaandam 8 januari daarom maar naar de rai kan vandaag. Zaandam is toch echt waardeloos.

 • Fred Blijestein

  Wat een ellende en amateuristisch geklungel. Ik woon in Krommenie en kan op 30 december terecht in Hem of Middenmeer. Hamming gooi die sporthal toch open, waarom gebeurt dit niet???

 • Dre Prijs

  Inmiddels stuurt de regering 70-plussers naar Alphen aan de Rijn voor de booster. Wat een waanzin. Als je geen vervoer hebt, heb je botte pech.

 • Evert Hartog

  Mijn prik staat voor 1 januari om 19.45 ingeplanned. Ik ga uitzoeken of ik mijn afspraak aan een ander kan geven voor wie het harder nodig is.

  • Mari de Boer

   Slecht geregeld allemaal.
   Moet naar Hem voor een booster.
   Geen brief en geboortejaar 1945…
   Kon wel eerder naar Alphen aan de Rijn.
   Is dit nu echt niet beter te regelen.

 • Ron Bouw

  Gisteren kon ik(63 jaar) naar Hem, Alphen a/d Rijn of Hilversum, dat vind ik te ver.
  Zojuist opnieuw een afspraak gemaakt: 22 december in Purmerend, dat is acceptabel, echter vind ik wel dat Zaanstad zijn burgers weinig tegemoet komt, gooi die sporthal open in de Koog, kom je burgers tegemoet!
  Ze willen een grote stad worden met hun gigantische plannen, maar handelen als een dorp.

 • Reijer van’t Slot

  Zaanstad is door het ijs gezakt tijdens deze booster periode… we zijn van een professionele locatie (sporthal) nu opeens naar een fietsenstalling verhuisd!
  Weinig parkeerruimte, slecht bereikbaar met openbaar vervoer en maar 3 prikhokjes……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *