Inchecken met betaalpas bij Connexxion

Reizigers in de Zaanstreek kunnen vanaf maandag 18 april in alle bussen van Connexxion in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard – ook op hun mobiel.

Deze nieuwe manier van betalen (‘OVpay’) moet op termijn de OV-chipkaart vervangen.

Reizigers kunnen contactloos in- en uitchecken bij Connexxion in de Zaanstreek met vrijwel alle binnenlandse en buitenlandse betaalpassen of creditcards of een smartphone of smartwatch die voor contactloos betalen is gekoppeld aan één van een betaalpas of creditcard.

Er kan ook nog steeds gereisd worden met de bestaande OV-chipkaart en barcode.

De kosten van gemaakte reizen op een dag worden bij elkaar opgeteld en in de opvolgende nacht als één totaalbedrag afgeschreven.

Deel dit artikel:

15 reacties

 • Louis Dirksen

  Mooi, toch? In- en uitchecken in de Zaanstreek. Maar bus 392 gaat naar Amsterdam.
  Hoe gaat het dan verder na de gemeentegrens? En kan ik dan in Amsterdam wel inchecken om terug te komen?

  Deze duidelijk zou ik toch graag willen hebben alvorens ik mijn blik een keer laat staan voor een ritje naar het Boven Y….

  • Robby Son

   Bus 392 valt onder concessie Zaanstreek. Dus ook als de 392 de gemeentegrens passeert blijft inchecken met bankpas of mobiele telefoon mogelijk.

   • Floris Busscher

    Ik geloof dat je de vraagstelling niet goed begrijpt. Overstappen op niet Zaanstreek bussen kost je dus extra instaptarief want overstappen binnen dit systeem is niet mogelijk!

    • Rick de Vries

     Overstappen is wel mogelijk als het maar op een andere Connexxion bus is. Overstappen op een andere vervoerder (bijv. GVB) is nu nog niet mogelijk.

 • Ernst Debets

  Vooral voor de toeristen die gebruik maken van lijn 391 zal dit een vooruitgang betekenen. Maar dan moet Connexxion het wel mogelijk maken om dit systeem op hun lijnen in Amsterdam te gebruiken. (Of alleen extra op lijn 391 voor het aanvullende traject De Vlinder – CS.)

  • Robby Son

   Dit betaalsysteem wordt toegepast op alle lijnen en hun complete traject. Mobiel inchecken of met bankpas kan dus ook op het moment als de lijnen 391,392, 394 en 395 in Amsterdam rijden.

  • Rick de Vries

   Ook op de buslijnen van Connexxion die van Zaanstreek van en naar Amsterdam rijden is dit mogelijk. Het is niet plaatsgebonden.

 • Erik Schouten

  Heb ik gvb net een ov-chipkaart aangevraagt!

 • L.J. Koele-Leguit

  Blijft de leeftijdskorting (65+) ook bij inchecken met betaalpas of creditkaart gelden?

  • Andries de Vries

   Even voor de duidelijkheid, als je moet overstappen op het G.V.B. dan kan het niet, dan heb je alsnog een O.V.-chipkaart nodig.

  • Nico Smit

   De prijs voor de reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement. In een later stadium wordt het ook mogelijk kortingsproducten te koppelen aan een betaalpas of creditcard.
   Het is dus alleen maar een betaling zonder pincode.
   Hoe zal men gaan controleren of er ingecheckt is ??

 • Handig voor mensen die géén smartphone hebben of niet gaan nemen OF kunnen nemen. Wat dacht je van al die ouderen ? Vele mensen op leeftijd weten niet eens wat een smartphone is ( zelfs in onze vriendenkring)

 • Sandra Kemna

  Wel goed oppassen dat ze niet inchecken met hun portemonnee waar een ov chipkaart én een bankpas in zit. Ik had laatst iemand die dat deed, bij binnenkomst had de kaartlezer de ov chip kaart gescand en met uitstappen gaf hij weer 1 piep. Bleek de kaartlezer bij uitstappen de bankpas te hebben gescand die ook in die portemonnee zat. Dan kost het de passagiers dus dubbel want ze checken dus 2 keer in. Wat ook onhandig is, als we het over de 391 naar de Zaanse Schans hebben, je kan maar met 1 persoon inchecken op je bankpas en toeristen kopen vaak met 1 bankpas kaartjes voor hun hele gezin. Dan moeten ze alsnog apart kaartjes kopen met hun bankpas.

 • Bert Versteeg

  Voor dit systeem landelijk in net zoals de OV chipknip, op deze manier is het vrij kansloos.
  Straks kan je van Zaanstad naar Amsterdam met je bankpas en als je verder moet met het GVB heb je weer een OV Chipknip nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *