Oekraïners in Et Buut (video) 

Et Buut (het oude schoolgebouw aan de Parkstraat dan) stond op het punt gekraakt te worden. Niet alleen door jongeren met honger naar een eigen plek, maar ook door buurtbewoners die bang waren dat het gebouw in verkeerde handen zou vallen. 

Marja Keller en Rob Sipma kwamen met een bestemming waar niemand, ook de gemeente niet, tegen is: vluchtelingeopvang. En wel voornamelijk voor moeders, kinderen en ouderen. 

Wij zochten Marja en Rob op en zagen dat er nog wat werk te verzetten is. De hoop is dat de eerste bewoners er eind deze maand al in kunnen. Er is plek voor ongeveer 45 mensen.

Buurtbewoners kunnen nog wel wat steun gebruiken. Wie wil helpen met opknappen en de opvang kan mailen naar Marja Keller.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • P. Hoogkamer

  bizar speciaal vermeld.. en voornamelijk voor vrouwen kinderen en ouderen…
  Mag het niet van de buurt als het voornamelijk voor oorlogsgeweld gevluchten van het mannelijk geslacht is ??
  Die zijn er.zo ie zo niet..
  mogen nl het land niet uit.

  • Bruce Latham

   Nouja, de populistische reacties op de vluchtelingen uit met name Syrië geven en indicatie dat jouw wellicht retorisch bedoelde vraag met ‘ja’ beantwoord kan worden. Omwonenden (in algemene zin, geen idee hoe dat in parkstraat is) hebben blijkbaar eerder wel een probleem met voorgestelde opvanglocaties waar vooral mannen worden opgevangen.

  • Lucia Blom

   Wat voor punt wil je maken met je reactie? Ik snap het niet. Je schrijft het zelf al, nl. als mannen het land niet uit mogen dan blijven er toch alleen vrouwen en kinderen over? De meesten hebben hun man en/of zoon daar achter moeten laten. Het gaat hier toch niet om een taalkundig probleem? Ga helpen, of breng eens een pak koek.

   • P. Hoogkamer

    tjaah…. misschien doe ik dat al maanden…
    en… krakende woningzoekende ….das pas eng dan valt het in verkeerde handen…. 😀 wat een triestigheid toch..

 • Caroline Boone

  De link ‘mailen naar Marja Keller’ geeft geen mailadres e/o programma met mailadres.
  Wat is het mailadres van Marja Keller? Ik wil haar graag mailen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *