OEN historisch slecht gemaakt!

Het moest plots digitaal, maar vloeibaar als we zijn schakelden we om. We stelden 30 vragen over het Zaanse nieuws van (bijna) afgelopen jaar. ‘Eitje’ dachten we op de redactie. Dat bleek niet zo te zijn. 

Oké, we hebben een winnaar. Of eigenlijk kunnen we beter een ‘winnaar’ tussen aanhalingstekens typen. Want florissant is het niet. Maar daar gaan we… 

Rapapa… Rappappaaa… Tromgeroffel 🥁…. De winnaar is:

Bas Sommeijer! 

Bas maakte de quiz met ‘slechts’ (daar zijn die aanhalingstekens weer) zeven fouten. Daar telden we een fout bij op omdat haar wederhelft (Eelco) een vraag had ingesproken. Acht fout dus. Bas is daarmee de gelukkige winnares van een authentiek Attentiebaken Fliebertje.

Mark Veneman, Erik Esteie en Peter Goldstein verdienen binnen het kader van ‘niet eens zo verschrikkelijk slecht’ een eervolle vermelding. Erik (13 fout) omdat hij een dappere poging deed, Peter (9 fout) omdat hij elk antwoord dat hij instuurde verklaarde en Mark (9) omdat hij de gehele redactie heel veel goeds toewenste. 

Speel ‘em zelf 

Als je de quiz nog wil spelen (en je hebt de antwoorden nog niet bekeken) dan kan je hier terecht!

Deel dit artikel:

2 reacties op OEN historisch slecht gemaakt!

  1. Peter Goldstein schreef:

    Dank voor de eervolle vermelding! Die had ik na het checken van de antwoorden echt niet verwacht…
    Blijkbaar heb ik toch nog meer van jullie geweldige berichtgeving opgestoken en onthouden dan ik zelf voor mogelijk hield 🙂
    Fijne kerst!

  2. Ferdinand Piet schreef:

    Ik had mee moeten doen, ik heb de quiz net gedaan hier in Singapore en kwam op 24 punten. Maar ik geef eerlijk toe, een aantal antwoorden waren pure gokjes.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *