Oktober Cacaomaand

Oktober is Cacaomaand bij IFIKZ (Stichting Zaanse Industriecultuur): rondleidingen bij Royal Duyvis, Cacao Foodmarket in Wormerveer, lezingen, workshops en proeverijen in het Zaans Museum, Project.Fabriek op het Hembrugterrein en De Nacht van de Industriecultuur.

Op vrijdag 30 september zijn er exclusieve rondleidingen bij Royal Duyvis Wiener. De rondleidingen zijn gratis, maar vooraf aanmelden mét je naam en e-mail is noodzakelijk! Kijk op de site voor meer info.

Op zaterdag 1 oktober is de Cacao Foodmarket in Wormerveer, “het historisch epicentrum van de cacao-industrie.”

Elke zaterdagavond in oktober staan de Zaansafari’s in het teken van cacao. En de hele maand zijn er lezingen, workshops en proeverijen in het Zaans Museum, het cacaolab Zaans Gedaan en bij diverse lokale ondernemers.

De geschiedenis van de cacao- en chocolade-industrie kan ontdekt worden met de cacaofietsroute.

In de Vermaning, Wormerveer is op 9 oktober Glaasje Erfgoed door Vereniging Zaans Erfgoed met Siem Kroeze van het Bezoekerscentrum Cacao de Zaan in Koog aan de Zaan en Thijs de Gooijer, auteur van het boek ‘Cacao langs de Zaan’. De lezingen starten om 15.30 uur. Opgeven tot uiterlijk vrijdag 7 oktober via een mail aan cacao@zaanserfgoed.nl.

Op 22 oktober is de Project.Fabriek op het Hembrugterrein vanaf 18:00 met concerten van o.a. Lavalu, Rajakymoes! en het Ensemble Rei, poëzie van Arjen Duinker en Kees ’t Hart, videokunst van BringYourOwnBeamer.

In de avond en nacht van zaterdag 22 oktober loopt er een lint van artistiek aangelichte industriële panden langs de Zaan met projecties van multimedia kunstenaar Machteld Aardse.

licht-zaan

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *