OldStars walking korfball bij KZ

Oud en stram, stijve knieën en onwillige heupen, broze botten en kortademig? Dat heeft iedereen boven de 50. Wie zonder pijntjes wakker wordt, is dood.

Maar niet getreurd, na walking football (waar ze bij Zaanlandia ooit mee begonnen) is er nu ook OldStars walking korfball bij KZ.

Volgens het persbericht van de Kogers is KZ de eerste korfbalvereniging uit de Korfbal League in Nederland die aan OldStars walking korfball gaat doen. Samen met het Nationaal Ouderenfonds. Het is een ‘aangepaste spelvorm’ voor mensen van 55 jaar en ouder.

Je mag niet rennen, en niet springen bij schieten. Schieten zelf mag altijd, dus die eindeloze ruzies over ‘gedekt’ of niet, zijn achter de rug. Er wordt gespeeld op een een veld dat maar een 1/4 van het originele veld is en in teams van 4 tegen 4.

Het startschot wordt gegeven op zaterdagavond 14 maart bij de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit. Kees Kist is als ambassadeur van het Ouderenfonds en international van het Walking Football aanwezig als eregast. Aanmelden voor de kick-off op zaterdagavond 14 maart kan via Tim Bakker, de demonstratie Walking korfball is om 19:15, de wedstrijd zelf om 20:00.

Volgens KZ’s Tim Bakker is

“Walking Korfball een toevoeging op het huidige ouderenaanbod. Met dit aanbod wilt KZ meer ouderen in beweging brengen. Daarnaast wilt KZ een vooruitstrevende vereniging zijn in Nederland en past dit aanbod goed bij onze ambitie.”

OldStars walking football en korfball zijn niet de enige speerpunten van het Nationaal Ouderenfonds, er is ook walking hockey, walking basketball, walking handball en walking rugby (dat laatste zouden we graag eens zien).

Volgens ons biedt het ongekend mogelijkheden, 55-plussers rennen niet maar lopen… maar wat voor de nog oudere sporter? Wat te denken van biljarten en wandelen? Daar wordt al een rustig tempo gehanteerd. Wij pleiten voor zit-biljard en sta-wandelen! En de sporten waar je nu al zit? Dat kan nog relaxter: lig-schaken!

Wij gaat ons opgeven!

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *