Oldtimerclub Orca zamelt geld in voor Voedselbank Zaanstreek

Wethouder Rene Tuijn heeft vrijdag 20 januari namens Orca een cheque van € 750 uitgereikt aan de voorzitter van de Voedselbank Zaanstreek. 

 Orca (Oldtimer en Replica Club Assendelft) is een club van 60 oldtimer liefhebbers. Tijdens de afsluiting van het seizoen met een ¨annual dinner¨, is een veiling georganiseerd. De Orcanezen (niet te verwarren met Orkanezen) hebben hier een bedrag van € 750 ingezameld dat is bestemd voor een goed doel in onze omgeving. 

Hans Brinkhuis, voorzitter van de Voedselbank Zaanstreek, lichtte met een duidelijke presentatie het doel nog eens toe op de Algemene Leden Vergadering van Orca. 

De Voedselbank Zaanstreek voorziet iedere week 280 huishoudens van voedsel. Zo’n 300 kinderen en 500 volwassenen eten hiervan. Er werken 170 vrijwilligers bij de Voedselbank Zaanstreek die belangeloos en onbetaald 14.500 pakketten samenstellen met een waarde van ca € 600.000.

Helaas neemt het aantal mensen dat afhankelijk is van deze hulp nog steeds toe. Sinds medio augustus 2022 is het aantal gezinnen met ca 25% gestegen.

Rene Tuijn legt uit dat veel mensen zich schamen voor hun moeilijke financiële situatie. Ze vinden het vreselijk vervelend om afhankelijk te zijn van goede gaven. Ook binnen de gemeentelijke hulpverlening zien ze dat mensen vaak meerdere keren uitgelegd moet worden dat het niet hun schuld is dat ze in een lastige situatie zijn gekomen. 

Onder instemmend applaus van de aanwezige Orcanezen overhandigt Rene Tuijn een cheque ter waarde van € 750 aan Hans Brinkhuis.


Dit stuk en de foto werd in overleg bij ons aangeleverd door Orca. Dit omdat het ons niet lukte om bij de uitreiking aanwezig te zijn.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *