Oliebollenkraam terug op Gedempte Gracht

De oliebollenkraam van Jan Suidema keert terug op de Gedempte Gracht. De gemeente heeft een procedurefout gemaakt bij het weigeren van de vergunning.

Suidema mag alleen deze periode met zijn kraam daar staan. Hij komt met een kleinere kar en is alleen tijdens winkeltijden open.

De gemeente vindt nog steeds dat er geen kramen op de plek voor het Rozenhof mogen staan, het moet namelijk een” uitnodigende aangename openbare ruimte zijn waar het prettig verblijven is”. Volgend jaar komt de kraam niet terug.

Het persbericht van de gemeente:

Het nieuwe ‘Reclame- en standplaatsenbeleid Inverdan’ is opgesteld om ervoor te zorgen dat het stadscentrum een schoon, heel en veilig gebied blijft met een unieke architectuur. Het centrum moet aantrekkelijk zijn voor inwoners, bezoekers, bedrijven en ondernemers, met een uitnodigende aangename openbare ruimte waar het prettig verblijven is. Daarvoor zijn regels opgesteld, met als doel een mooi, ruimtelijk gebied behouden zonder obstakels.

oliebol31dec139576_zpsf9f1fe12

In het centrum zijn zes tijdelijke locaties waar een tijdelijke standplaats is toegestaan. Deze standplaatsen moeten aan het eind van de dag worden afgebroken. Tegenover het Rozenhof en op het Stadhuisplein mogen alleen promotionele activiteiten plaatsvinden. Verkoop van etenswaren is verboden.

Addy Verschuren, ‘wethouder Inverdan’ in het persbericht:

“wij gaan nu geen nieuwe procedure starten en met het oog op de komende feestdagen wordt de heer Suidema in de gelegenheid gesteld om zijn oliebollenkraam ook dit jaar op dezelfde locatie op de Gedempte Gracht te behouden. Voor het komend jaar geldt wel nieuw beleid voor deze locatie. Dan is deze plek alleen nog bedoeld voor promotionele activiteiten”.

Foto van het blog van Erik Esteie.

Deel dit artikel:

17 reacties

 • Irene

  Niet te geloven toch. Waar is Zaandam mee bezig? 1 maand per jaar kan dat toch. Je haalt juist de gezelligheid weg als hij er niet meer mag staan. Zaankanters willen hem juist terug. Misschien tijd voor een handtekening actie???

  • Helemaal gelijk. Dit is toch niet mogelijk in zaandam.
   een paar weekjes per jaar, de oliebollenkraam, heerlijke december geuren.
   gezelligheid kent geen tijd toch.
   stoppen met dat gezeur en geef een permanente vergunning voor een paar weken per jaar. Ambtenaren!!!

 • Gerrit Vd Velde

  Wat een idioten, de inwoners lastigvallende promotionele activiteiten blijven wel toegestaan. Soms staan er wel 5 op een rijtje. ZAANSTAD, EEN STAD BESTUURD DOOR DORPSBESTUURDERS.

 • Eelco

  Ik weet niet wat er wordt verstaan onder promotionele activiteiten, maar als dat die irritante energieverkopers zijn dan heb ik nog altijd liever een oliebollenkraam en de ijskar van Goeman. Als er een beetje normale maat- en kleurvoering wordt gevoerd dan is dat toch prima?

 • Onze gemeentebestuur is zelf een kraam vol oliebollen…!

 • Michelle

  Wat een onzin om een oliebollenkraam te verbieden om in de stad te gaan staan. Het is maar voor even en het hoort erbij in deze tijd van het jaar. Het staat zo enorm gezellig zo’n kraam in de stad. En als er toch 1 kraam schoon is, dan is het deze wel. Niks overlast, dat is niet waar ! Wat een gezeur!

 • Marco Kerkhoven

  Het is toch de Rozenhof en niet het Rozenhof? Het hof is het hof van bv de Koning.(Iemand het hof maken) De hof is een ommuurde tuin of ruimte. Men spreekt ook vaak over het Binnenhof terwijl dat toch echt de Binnenhof moet zijn.

 • Frans

  De lekkerste olie bollen zijn daar ik kan niet wachten om ze daar te kopen wat een onrecht gemeente Zaanstad Frans en elly

 • Huibert Latenstein

  Het nieuwe ‘Reclame- en standplaatsenbeleid Inverdan’ is opgesteld om ervoor te zorgen dat het stadscentrum een schoon, heel en veilig gebied blijft met een unieke architectuur.

  Ik lach me echt slap over bovenstaande tekst. In ieder stadscentrum staat 1 maand per jaar een oliebollenkraam of meerdere. Dat hoort gewoon bij een centrum in deze maanden. Zelf vond ik die grote rode kar inderdaad afschuwelijk maar deze is gelukkig weg. Geef die man een vergunning. En laat zo’n Buter lekker zijn gang gaan met die oliebollen.
  Ik wou wel dat die vervelende oxxio energieverkopers eens verdwijnen

 • Gonny eerenberg

  Op de rozengracht moesten de parkeervakken weg,omdat daar activiteiten zouden komen,nu daar heb ik nog niets van vernomen al die drukte om niks,laat die oliebollen kraam met rust trekt veel publiek dat wil de gemeente Zaanstad toch?

 • Enjoy

  Zaanstad laat liever irritante FresBox, ziggo, Lebara verkopers daar staan. Promotionele activiteiten leveren geen gezelligheid maar geld op. Dus nog 1 X dit jaar oliebollen en dan die irritante verkopers

 • Bert

  Net terug uit het eeeeeuh centrum van Zaandam waar winkelbeleving en idem kwaliteit hoog staan. De roltrappen (alle) bij het station werken niet. Een goor Fantastandje gaf de indruk dat er soms blikjes werden uitgedeelt. Verderop werd het publiek lastg gevallen door krantenvetkopers, enquette malochems en smerige trottoirs. Na de uitpuilende prullebakken werd ik halverwege vergast op een Sinterklaasdisco met eem volume dat de ramen deed trillen. Ik heb het niet over de gesloten pandjes, gesloten winkeltjes en meer van dat. Maar kwaliteitsbeleving in het Zaanse centrum…… Mmmmnnneee!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *