Oliebollenoorlog op Gedempte Gracht

Geen oliebollenverkoop op de Gedempte Gracht. De gemeente is onvermurwbaar: er is geen ruimte en een oliebollenkraam doet afbreuk aan de ‘kwaliteit’ van de winkelbeleving aldaar.

Wij weten eerlijk gezegd niet zo goed wat die ‘kwaliteit’ op de Gedempte Gracht inhoudt? Febo mag wel, en Eric’s Automatiek? En op de Dam vijf shoarmazaken op een rijtje? En een casino? En een witte boekenhal? En een Primark?

Maar ‘ruimte’, dat snappen we dus weer wel. Daarom gingen we even kijken of er ruimte was. Past hier geen oliebollenkraam?

 

gedempte gracht

Op deze (historische) foto van de oliebollenkraam van het Zaanse fotoblog van Erik Esteie is te zien hoe de situatie er vroeger uitzag.

oliebol31dec139576_zpsf9f1fe12

Deel dit artikel:

14 reacties op Oliebollenoorlog op Gedempte Gracht

 1. Peter Schaap schreef:

  ’t Is te oubollig voor woorden.

 2. Xandra schreef:

  Egh wat een gezeur ! Is juiste hartstikke gezellig een oliebollen kraam in het centrum

 3. Tom schreef:

  Maar ondertussen staat men bij buter al weken elke zaterdag bollen te bakken en op het krappere deel van de gracht te verkopen.

 4. Wouter Verkleij schreef:

  De grooooootse Oliebol is de gemeente zelf.

 5. Annet schreef:

  Op de ene plek krijgen 2 ondernemers vergunning voor dezelfde activiteit. Op nog geen 50 meter van elkaar. Omdat we niet naar concurrentie kunnen kijken als verklaring. En waar ruimte en behoefte is, voor weliswaar andere activiteit, vindt de gemeente het niet zo nodig. Geen enkele vergunning dus. Schiet mij maar lek….

 6. Bert schreef:

  Kwaliteit??? 3 snackkoningen, 3 alles voor een Euro dumpers, 4 telefoonshops en 2 telefoon eeeeuh reparatiebedrijven en verder ontelbare kleding- en schoenenzaken, meerdere reusbureaux. Kwaliteit?…. Ach laat maar.

 7. Dorieke schreef:

  Mijn winkelbeleving verbetert enorm door een oliebol!

 8. Peter schreef:

  Sjoerd Spelers lust zeker geen oliebollen. Die zien er immers niet uit als Zaanse huisjes…

 9. Mulder schreef:

  Oliebollen kraam. Te krankzinnig voor woorden

 10. Aart Molenaar schreef:

  Volkomen doorgeslagen Soeteriaanen.
  Misschien Zaan groene oliebollen?

 11. Jan Schoen schreef:

  Na het pannekoekenschip een oliebollenboot?! Ruimte zat in die ontdempte gracht. Of belemmert dat een onbelemmerde doorvaart?

 12. Huibert Latenstein schreef:

  Onvoorstelbaar!!!! Ik was vorig jaar in Ijsselstein in dezelfde periode. De landelijke AD oliebollentest winnaar Brokking verkocht daar zijn producten. De hele hoofd winkelstraat stond mutje vol met klanten. Maar goed Sjoerd Soeters is kennelijk geen oliebollen liefhebber, maar er wordt weer wel een zelfstandig ondernemer door dit college flink benadeeld. Maar goed bij Disney aan de Zaan horen waarschijnlijk meer snakcks, donuts e.d.. Het is toch een en al kitsch aan die Gracht.

 13. Pieter de Vente schreef:

  Bij Buter hoort de oliebollenstal. Maar als er een kerstboom op het middenplein bij de muziektent komt dan hoort daar ook een oliebollenkraam bij. Liefst wel na 5 december!

 14. Pieter de Vente schreef:

  De Rozengracht is ook een prima plek voor zo’n kraam. Wordt die ook nog een beetje gezellig! Op de Gedempte Gracht blijft het een lelijk ding. Zeker als ie dicht is

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *