‘Ome’ Siem Schenk overleden – 73 jaar lid Zaanlandia

‘Ome’ Siem Schenk was jarenlang jeugdleider, bestuurslid en jeugdtrainer bij voetbalclub Zaanlandia. Woensdag 14 oktober overleed hij op 85-jarige leeftijd. Hij was ruim 73 jaar lid van Zaanlandia.

Dit weekend zal bij iedere thuiswedstrijd van de teams van Zaanlandia 1 minuut stilte in acht worden genomen te ere van Ome Siem.

Ter ere van zijn inzet werd het jaarlijkse jeugdtoernooi bij Zaanlandia 26 jaar geleden al het “Ome Siem Schenk Toernooi” genoemd.

Siem Schenk hielp naast zijn werk voor de jeugd ook mee bij het samenstellen, drukken en verspreiden de Varia, het Zaanlandiakrantje dat naar alle leden gaat. In 1972 werd hij benoemd tot erelid.

In de advertentie die Zaanlandia in Dagblad Zaanstreek plaatste staat: “Wij verliezen in Siem een echte Zaanlandiaan en één van onze oudste leden.” De familie zette boven hun advertentie “Altijd optimistisch, door iedereen geliefd.”

Dat laatste klopte zeker, de enige keren dat je Ome Siem kon horen mopperen, was als het over de “die van de overkant” ging, daarmee bedoelde hij Hellas Sport. Van die club (en van de voorganger ZFC) was hij geen fan, voorzichtig uitgedrukt, en daarom sprak hij de naam nooit uit…

Ome Siem deed erg veel voor de vereniging maar trad niet graag op de voorgrond. We vonden maar één foto van hem, ruim twee jaar geleden in een artikel in Dichtbij.

ome siem dichtbij

Op woensdag 21 oktober om 11:30 is het afscheid van superzaanlandiaan Ome Siem in het crematorium aan de Wibautstraat.

 

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *