‘Omloop van de Engewormer’ valt in het water

De zesde editie van de inline-skate toertocht en wedstrijd ‘Omloop van de Engewormer’ die op 23 juni gepland was, gaat niet door.

Door werkzaamheden aan de toplaag van het asfalt is over een lengte van circa 3 kilometer tussen Manege Veldt en de Bartelsluis de weg absoluut onbegaanbaar geworden voor skeelerwielen.

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is op 4 juni begonnen met werk aan het wegdek. Op 7 november 2017 is door dezelfde instantie nog een vergunning voor het evenement afgegeven.

Kees Waqué, voorzitter van STG Zaanstreek en medeorganisator van de Omloop, is meteen gaan kijken. In het persbericht van de organisatie zegt hij:

“We kunnen hier niks mee, het parcours is geheel onbegaanbaar en het is levensgevaarlijk de tocht door te laten gaan. We hebben verhaal gehaald bij het HHNK en gevraagd daadkracht te tonen om de ronde op 23 juni toch door te laten gaan. Borstelen wil men wel. Een vlakke asfaltlaag aanbrengen was niet bespreekbaar.”

Het waterschap heeft het evenement “over het hoofd gezien”, zegt de verantwoordelijke netwerkbeheerder wegen van het HHNK… “Maar daar schiet de organisatie niets mee op.”

Dit jaar is juist extra promotie gemaakt. Skeelergroepen vanuit Amsterdam, Oostzaan en uit het oosten van Nederland zouden komen. Meer jeugd zou er aan de start staan voor een 1.500 meter of volle ronde van 5,5 kilometer. Uiteindelijk zouden er ongeveer 120 skeeleraars deelnemen aan het evenement en 1 tot 8 keer het buurtschap Bartelsluis passeren.

De werkzaamheden zijn alleen aan de direct omwonenden schriftelijk gemeld, de organisatie van de ‘Omloop van de Engewormer’ is niet geïnformeerd. De organisatoren van de tocht zeggen “er goed ziek van te zijn”.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Mark Peters

    Als bij dijkdoorbraak het hoogheemradschap net zo laconiek reageert, dan staat het water ons al snel tot de lippen. Het is niet alleen onmogelijk om de vergunde skeelerwedstrijd te houden, maar ook voor alle soorten fietsers is het een ‘sleutelbeen’ gevaarlijke route geworden.
    Het hoogheemraadschap is wel in staat om 3 kilometer dijkweg onbegaanbaar te maken, maar niet om het in meer dagen te herstellen. Dat geeft weinig vertrouwen in de toekomst voor een van de oudste bestuursorganen van ons land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *