Omrijden in Assendelft: Reint Laan Junior Brug dinsdagnacht afgesloten

De Reint Laan Junior Brug in Assendelft (van Saendelft naar de A8) over de Nauernaschevaart wordt opgeknapt en krijgt een nieuwe besturingsinstallatie en een ‘gereviseerde aandrijving’. Vanaf eind oktober van dit jaar wordt er gewerkt aan de brug.

Soms wordt één rijbaan afgesloten maar dinsdag 23 november 22:00 uur tot woensdag 24 november 06:00 uur 1 november 22.00 uur) wordt hele brug afgesloten voor alle verkeer (dus ook voor fietsers).

Het werk aan de brug duurt tot en met maandag 13 december. Ook gedurende twee andere periodes wordt de brug helemaal afgesloten:

 • dinsdag 30 november tot vrijdag 03 december, van 07.00 uur tot en met 21.00 uur
 • maandag 6 december 22:00 uur tot zaterdag 11 december 06:00 uur.

Tijdens de afsluiting geldt een omleidingsroute. Ambulances, brandweer en politie kunnen als dat nodig is over het brug rijden.

De brug blijft tijdens de hele duur van de werkzaamheden gesloten voor vaarverkeer. Schepen hoger dan 5 meter kunnen van 1 november 2021 tot en met 13 december niet onder de brug door.

Hier de informatie op de website van Zaanstad, daar zijn ook de omleidingsroutes te vinden (voor fietsers: langs de watertoren).

Foto boven: de werkzaamheden (De Orkaan).

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Sonja Puhl Diehle

  Ons is verteld dat fietsers wel over de brug kunnen. Hiervoor komen verkeersregelaars. Wij vonden de omleidinsroute te gevaarlijk

  • J Kroes

   Ik snap nou niet hoe wij als fietsers om moeten rijden. Is dit onder de brug door en dan bij de watertoren de brug over? (Route naar Zaandam). Of mogen we toch de brug over?

   • Sonja Puhl-Diehle

    Ja omleidingsroute was langs de vaart zonder verlichting. Dus donker, dan langs de Watertoren en via de drukkere rotonde richting Zaandam.
    Nu mogen fietsers wel over de brug heb ik begrepen.

 • De Orkaan

  We hebben de tekst toch zo maar even laten staan omdat de website nog steeds een ‘omleidingsroute voor fietsers’ aangeeft.

 • Rinze Hiddink

  Navigatie-app Waze heeft de afsluiting van de brief opgenomen op de kaart, dus als men die app gebruikt, wordt men vanzelf omgeleid.

 • Evert Hartog

  De brug was dus ook voor fietsers gesloten. Moest 2 km omrijden via de middel. Heel vervelend.

 • Sonja Puhl-Diehle

  Nu snap ik waarom fietsers wel om moeten rijden. Op het fietspad komt gelijk tijdig een nieuwe deklaag. Dat stond gepland in Januari. Fietsersbond heeft toen voorgesteld dat gelijktijdig te doen met de aanpassing van de brug.. Dat kon toen niet maar nu dus wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *