Omrijden in ’t Kalf (en niet zo’n beetje ook) 🎥

Sonja Puhl-Diehle van de Fietsersbond Zaanstreek stuurde dit filmpje van een omleidingsroute in het Kalf: “op de weg en het fietspad op de Waal zijn er werkzaamheden. Een stuk van 7 meter is afgezet en hierdoor moet je 4 minuten omrijden.”

In het filmpje wordt de hele omleiding gereden. Maar wat gebeurt er aan het eind?

Volgens Sonja is er ruimte genoeg om op de stoep te fietsen. De handhaver zegt het op het einde zelf: “U kan ook over de stoep.” Waarom dan die vreemde route?

Video: Fietsersbond, muziek: De Kift

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Fam Veenker

  met de auto is het nog erger, terug over de snelweg
  omrijden over Bernhardplein
  waarom geen verkeerslichten?
  nu moeten 2 mensen de hele dag
  tot ca 30 april het verkeer regelen
  want de bus mag er wel rijden

 • Lydia Waal

  Die fiets route kan veel sneller maar als je niet bekend bent in ’t Kalf begrijp ik je heel erg, wat een omweg, voor 100 meter of wat is het.

  Hier, op de dijk ’t Kalf, was het ook drama die maandag. Ik woon op het doodlopende stukje, er zijn nl 2 fietspaaltjes en daar ‘ knijpt ‘ de dijk maar….die zouden weggaan voor de omleiding.

  Stel je voor, altijd rustig hier, de katten krolsen midden op de dijk, veel voetgangers en fietsers midden op de dijk omdat dat gewoon kan.
  Die maandag, ook nog de 13e, crostte er auto’s voorbij met 70 km, je mag hier 30, stond er file op een gegeven moment, dat werd sommige te gortig, en die gingen dan in z’n achteruit terug terwijl er auto’s vanaf ‘ t Kalf aankwamen rijden. Achter die achteruit rijdende auto’s kwamen dan weer vooruit rijdende auto’s, die hadden gewacht vanaf het Heerenhuis.
  Het was hier 1 gevaarlijke chaos !
  Blij dat de paaltjes er smiddags weer ingingen en deze omleiding een ‘ fout ‘ bleek te zijn. Handhaving heeft adequaat en snel gereageerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *