Ondernemers Aris van Broekweg vrezen verkeerschaos bij ‘booster-prikken’

Het plan van GGD Zaanstreek Waterland om een ‘boosterprik-locatie’ in te richten aan de Aris van Broekweg in Zaandam valt niet bij iedereen in goede aarde.

Ondernemers die naast de nieuwe locatie zitten, voelen zich overvallen door de plannen en vrezen een verkeerschaos. De bereikbaarheid van hun bedrijven zal er onder leiden.

Ze vragen zich ook af of de verkeersveiligheid door de Veiligheidsregio is geanalyseerd. Dat er nog geen vergunningsaanvraag is gepubliceerd is volgens hen ook een ‘kwalijke zaak’, zo wordt het onmogelijk gemaakt om bezwaar aan te tekenen.

Vrachtverkeer

Marcel van Veen zit met z’n bedrijf Samlex (in- en export van elektronische apparatuur) naast de nieuwe priklocatie en heeft maar één woord voor de procedure: ‘wanbeleid’. Hij kreeg een brief van de GGD waarin hij ‘geïnformeerd’ over de nieuwe priklocatie: “de planning is om volgende week te starten met de opbouw van het terrein of eerder als mogelijk. De locatie gaat uiterlijk in de tweede week van december open.” Van de gemeente hoorde hij niets.

Hij vreest dat de bereikbaarheid van zijn bedrijf en dat van de buren ernstig bedreigd wordt:

“leveranciers, klanten en expediteurs rijden hier af en aan. Het bedrijf hier tegenover [Peteres Machinehandel] handelt in grote machines, die worden met een oplegger vervoerd die soms achteruit rijdend onze doodlopende straat uit moet. We hebben gewoon veel vrachtverkeer hier.”

Overleg afgezegd

Vanmiddag zouden omwonenden overleg met de GGD hebben, maar dat is op het laatste moment afgezegd. “in verband met aangepaste richtlijnen van het ministerie.”

Harrie van der Laan van de POV heeft vragen aan B&W gesteld over de locatie waar zoals het er nu op lijkt alle boosterprikken in heel Zaanstreek Waterland worden gegeven. Volgens Van der Laan is de locatie slecht bereikbaar, zullen er parkeerproblemen ontstaan en kunnen ook mensen die slecht ter been zijn er moeilijk komen.

Van der Laan wil ook weten waarom “de omgeving niet betrokken bij het besluit” en hoe de GGD weet dat er geen overlast voor de omgeving zal zijn. Ook vraagt hij naar de kosten en naar de vergunningen.

Vergunning

Volgens de gemeente is er nog geen vergunningaanvraag binnen, maar “als die er is volgt reguliere procedure. Dus met mogelijkheid tot bezwaar.”

Normaal gesproken duurt een bezwaartermijn van 6 weken, als de locatie half december open moet, lijkt bezwaar maken geen reële optie, de priklocatie is immers allang in werking als de bezwaren worden afgehandeld.

Op 30 september 2021 vroeg de PvdA het college om een plan “met alternatieve locaties voor grootschalige vaccinatiecampagnes”. Van der Laan vraagt of dit plan gemaakt is.

Marcel van Veen maakte de foto boven en stuurde ons het filmpje waarop een laverende truck met oplegger te zien is. Op het terrein rechts is de priklocatie gepland.

Lees ook: Boosterprikken aan Aris van Broekweg

Deel dit artikel:

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *