One two three four… Punk! (film, talkshow & concert)

De gouden jaren van de Zaanse punk herleven op vrijdag 22 en zaterdag 23 november in de Groote Weiver als Saenpunx en Wormerpunk.

The Giants, The HeMa’s, The Nixons, The V&D’s, Agitatorz, Hilversum 5, Svâtsox, The Cylons, Mutilated Bones, Hangdogs, Asbest, B-Social, GRRR, Zwembaden, NV Le Anderen, Index, Red Orchestra, Atims, The Ex, Zowiso, Vanalles & Nogwatt…

De Zaanse punkexplosie kwam in twee golven, eerst eind jaren zeventig (Saenpunx) en daarna in het begin van de jaren tachtig met de Wormerpunk.

In de Groote Weiver is eind van deze maand de derde aflevering van ‘De Zaanse pophistorie leeft’ (Saenpunkx en Wormerpunk. DIY Art) georganiseerd door Gemeentearchief Zaanstad, Vereniging Zaans Erfgoed en het Zaans Museum, samen met onvolprezen inzet van De Zaanse Pophistorie van Rob Hendriks.

Op vrijdag 22 november uur begint het om 20.00 uur met een film bestaande uit exclusieve clips en beelden uit de punkjaren (eind ’70 en beginjaren ‘80). Direct aansluitend aan de film volgt in de zaal een talkshow met vier Zaanse coryfeeën uit deze periode.

Op zaterdag 23 november treden twee punkbands op. The SOX PISTELS 3.0 met “levendige punkklassiekers en ook Zaanse krakers”, de band bestaat uit oud-leden van Svatsox, De Groeten, NV Le Anderen en de Ex.

KAPOT! bestaat uit oud leden van The Cylons en Mutilated Bones en is een ‘sleaze metalpunk herrie showband’.

Op beide dagen is er in het hele gebouw een expositie van ‘Do It Yourself’ materiaal te zien met platenhoezen, posters, kleding, fanzines etc.

Exclusieve CD

Als aandenken krijgen alle bezoekers met een toegangsbewijs voor het zaalprogramma opnieuw een exclusieve CD met bijzondere liedjes: het album ‘Zaanse Popmuziek – Saenpunx en Wormerpunk’. Deze CD wordt alleen op de avonden zelf verstrekt. Een extra reden om te komen!

Kaarten zijn te koop of te reserveren per mail of aan de bar in het café van De Groote Weiver en aan de deur op de avonden zelf als er nog kaarten over zijn uit de voorverkoop.

Bekijk hier het volledige programma bij De Groote Weiver of op Facebook.

De afbeelding boven is een combinatie van het affiche en de hoes van de single van onze favoriete punkers uit Wormer: Vanalles & Nogwatt.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *