‘Onze’ Franc wordt minister!

Beoogd minister van Rechtsbescherming in Rutte IV is Franc Weerwind (D66). Nu is hij nog burgemeester van Almere, maar tussen 2001 en 2004 was hij gemeentesecretaris in Wormerland!

Zo hebben we – na staatssecretaris/minister Barbara Visser (VVD) – weer een Zaans lijntje naar het kabinet.

Weerwind is ook nog eens voorzitter van de Fietsersbond, maar dat zal hij waarschijnlijk op moeten geven.

Wikipedia:

“Hoewel geboren in Amsterdam, groeide Weerwind op in Nieuw-Vennep. Van 1986 tot 1992 studeerde hij bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Daar werd hij in 1987 lid van studentenvereniging Minerva; tegelijk met toenmalig kroonprins Willem-Alexander der Nederlanden.

In 2000 werd Weerwind adjunct-gemeentesecretaris van Leiderdorp en een jaar later gemeentesecretaris van Wormerland. Per 1 december 2004 volgde zijn benoeming tot burgemeester van de gemeente Niedorp en vanaf 16 september 2009 was Weerwind de burgemeester van Velsen. Ondertussen was hij in 2008 een van de oprichters en bestuurslid van de Stichting Vriendschapsbanden Nederland Suriname.

Sinds 9 september 2015 is Weerwind de burgemeester van Almere. Op 4 februari 2017 werd Weerwind benoemd als voorzitter van de Nederlandse Fietsersbond.

In Almere is niet iedereen blij met zijn vertrek, de gemeente staat vlak voor het begin van de Floriade, een soort van groene wereldtentoonstelling die in dit geval al mislukt lijkt te zijn voordat die begonnen.

Tip: Bart van der Laan, foto: Wikipedia

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *